Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Nit de Fado: Cuca Roseta, Camané i Mário Laginha

Teatre Grec 15/07

Una de les veus més aplaudides de les noves generacions de fadistes, un fadista consagrat i un pianista excepcional compareixen al Teatre Grec en una actuació organitzada amb la col·laboració del Festival de Fado de Barcelona i amb la participació especial d'Andrea Motis.

Són part de les noves generacions, però no s’han desvinculat en absolut del fado, tot i que de vegades en facin lectures diferents i, com passa amb Cuca Roseta, optin per compondre, també, els seus propis temes en comptes d’interpretar només el repertori tradicional. És una de les representants de les noves generacions del fado portuguès, una tradició sonora que, enguany, té nit pròpia al Grec Festival de Barcelona. Cuca Roseta és una fadista amb set discos en la seva trajectòria, que ha treballat amb productors del prestigi de Gustavo Santolalla i Nelson Motta. Entre les creacions dels últims anys destaquen Amália por Cuca Roseta, un homenatge discogràfic a la gran fadista i actriu Amália Rodrigues, i l’àlbum més recent, Meu, on, finalment, l’artista ha fet el pas de convertir-se no només en intèrpret, sinó també en autora dels seus propis temes.

Amb ella, el piano de Mário Laginha i la veu de Camané, dos artistes que encarnen l’esperit dels barris de Lisboa i que no són dos estranys, sinó que han tocat junts en diverses ocasions i han establert una complicitat musical que es farà evident al Teatre Grec. En el recinte de Montjuïc, tots dos interpretaran els temes d’Aqui está-se sossegado, un projecte artístic amb el qual van obtenir una nominació als Grammy Llatins i que inclou vint temes, entre fados extrets del cànon fadista tradicional, temes del repertori de Camané (un artista versàtil que canta fado però que també interpreta boleros, bossa nova o chanson) i composicions inèdites de Mário Laginha.

Serà una bona oportunitat per escoltar en viu tant una nova veu de l’escena del fado, la de Cuca Roseta, com un valor ja consagrat, un Camané que potser recordeu del film Fados (2007), de Carlos Saura.

El concert, a més, tindrà un al·licient especial: Cuca Roseta ha convidat a col·laborar en la seva actuació la trompetista, saxofonista i cantant Andrea Motis, una de les artistes joves més estimades pel públic barceloní. A més de la seva admiració per l'artista portuguesa i el seu art, Andrea ha expressat el seu entusiasme per compartir amb ella l'escenari del màgic Teatre Grec, un dels seus escenaris preferits.

Recordeu, finalment, que durant aquests dies a la ciutat també hi haurà altres activitats organitzades pel Festival de Fado. 

Una producció de Zoomin i Everything is New.
Amb la col·laboració de la Presidència de la República de Portugal, Turisme de Portugal, Institut Camoes, Consulat de Portugal a Barcelona, Museu del Fado EGEAC i el Festival de Fado de Barcelona.

La presentació a Barcelona d'aquest espectacle ha estat possible gràcies al suport de:

Fitxa artística

Interpretació musical de Cuca Roseta: Cuca Roseta (veu), Sandro Costa (guitarra portuguesa), Francisco Sales (viola fado), Marino Freitas (baix acústic), Vicky Marques (percussió) Convidada especial: Andrea Motis
Interpretació musical de Camané i Mário Laginha: Camané (veu), Mário Laginha (piano)
Fotografia: Festival de Fado / Kenton Thatcher, Clara Ruiz Guitiérrez, Kaothic Alice

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris 15 de juliol

Espai Teatre Grec

Duració 100 min

Preus 25 €

Altres criteris Internacional

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades