Barcelona cultura

Nit de gòspel

London Community Gospel Choir, Messengers i Barcelona Big Latin Band

Teatre Grec | 23/07

Si us penseu que coneixeu totes les cares del gòspel és perquè encara no heu sentit què passa quan es fusiona una formació que encarna la tradició del gènere amb l'energia volcànica d'una banda llatina.

Ha dit algun crític que segurament Benny Moré, "sonero mayor" de Cuba, i Mahalia Jackson, coneguda com la reina del gòspel, somriuen des del més enllà quan senten els sons que produeixen conjuntament aquestes formacions. I és que l'experiència de posar els temes clàssics i contemporanis del gòspel d'acord amb les dinàmiques pròpies de la música llatina és, com a mínim, poc habitual. S'ho han proposat dos artistes amb pocs complexos i moltes ganes d'experimentar: Bazil Meade, director del London Community Gospel Choir i Ramon Escalé, un pianista i compositor que lidera la Barcelona Big Latin Band i que és un molt bon coneixedor dels espirituals afroamericans, ja que també va ser el creador dels Barcelona Gospel Messengers, una altra de les formacions que posen el seu talent al servei d'aquesta festa del gòspel i els sons llatins. Totes tres es disposen a oferir un espectacle que farà tremolar els fonaments del Teatre Grec amb una vibrant celebració del ritme que combina dues sonoritats aparentment antitètiques. Ho han aconseguit amb el concurs d'uns músics de jazz de solvència extraordinària i d'unes veus de prestigi mundial capaces d'adaptar-se als registres més diversos.

Protagonitzen la nit el London Community Gospel Choir, creat el 1982. La formació va fer història en oferir el primer concert d’un cor de gòspel al Regne Unit i, actualment, està integrada per prop de dos-cents cantants, molts més que el Barcelona Gospel Messengers, nascut el 2008 i format per un equip d'all-stars, una vintena dels millors solistes del gòspel local. Amb més de deu anys de trajectòria, la Barcelona Big Latin Band posa accent llatí a una fantàstica nit d'estiu del Grec 2019 Festival de Barcelona. En formen part alguns dels noms més destacats del jazz i del latin jazz del nostre país.

Una producció d'Anexa.

Fitxa artística

Direcció musical: Ramon Escalé, Bazil Meade Interpretació musical: London Community Gospel Choir, Messengers, Barcelona Big Latin Band Espai escènic: Joan Segura Vestuari: Jordi Bulbena Disseny de la il·luminació: Kiko Planas Disseny del so / Concepció sonora: David Casamitjana Producció: Toni Albaladejo

 

Galeria multimèdia

Nit de gospel
Big Latin Ensemble

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dimarts 23/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració90 min

Preus15-30 €

Adreçat aDe Melbourne a Nova York

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut