Barcelona cultura

Només una vegada

Marta Buchaca

Grec Festival

Un espectacle que ens interroga sobre on són els nostres límits, ens mostra com les relacions de poder regeixen els nostres afectes i ens adverteix sobre els riscos de convertir la violència en part de la nostra vida quotidiana.

Segur que la violència és una cosa que només els passa als altres? I si, fins i tot, en les nostres relacions de parella, estem considerant normals coses que no ho són tant? Quina responsabilitat té l'educació patriarcal, que considera la força un atribut masculí i la feblesa una característica de les dones, en la violència de gènere? La dramaturga Marta Buchaca escenifica la violència de gènere més comuna i latent: la de cada dia, la que no ho sembla, la que no diries mai que ho és, la que acceptem sense adonar-nos-en.

Una psicòloga (Maria Pau Pigem) especialitzada en violència masclista atén un dia una parella, formada per l'Eva (Anna Alarcón) i en Pau (Bernat Quintana). Tots dos troben que són allà per error. N'hi ha prou amb única agressió per considerar que som davant d’un home maltractador i una dona maltractada?

Tot això s’ho pregunta una autora que s’ha format com a dramaturga al Centre d’Études Théâtrales de Louvain-la-Neuve a Bèlgica i a l’Obrador de la Sala Beckett i que és una integrant fonamental de l’ecosistema escènic barceloní. Potser heu vist obres que ha escrit i, sovint, també ha dirigit com Les nenes no haurien de jugar al futbol (vista al Grec del 2009 en el mateix escenari que l’autora i directora torna a visitar enguany), Litus o Losers, entre moltes d’altres. Les seves obres s’han vist a països tan diversos com Croàcia, Guatemala, Veneçuela, el Salvador, Grècia, la República Txeca, Xipre, els Estats Units i el Canadà.

Una producció del Grec 2018 Festival de Barcelona i Fixentia S.L.

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona - Espai Francesca Bonnemaison i La Bonne - Centre de Cultura de Dones

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Marta Buchaca Ajudantia de direcció: Xavi Buxeda Interpretació: Anna Alarcón, Maria Pau Pigem, Bernat Quintana Escenografia: Sebastià Brosa Disseny de la il·luminació: David Bofarull Tècnic: Jordi Berch Composició musical: Clara Peya Disseny del vestuari: Míriam Compte Producció executiva: Gràcia Camps, La Bonne - Centre de cultura de dones Comunicació: Anna Aurich Distribució de l’espectacle: Bitò

 

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dijous 19/7 - 20:00 H divendres 20/7 - 20:00 H dissabte 21/7 - 20:00 H diumenge 22/7 - 20:00 H

Duració90 min

LlenguaCatalà

Preus 18 €

Adreçat aEn companyia

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut