Barcelona cultura

Ofèlia (Panic Attack)

Àlex Rigola

Can Trinxet 04/07 - 16/07

Poema escènic sobre l'ansietat per a només vint espectadors que viuran la peça des de dins del mateix espai escènic.

Un bosc de nit. Una noia dins d’un Seat 600. Té la ràdio posada on es parla d’una tal Ofèlia, apareguda morta en un llac. Tot fa pensar en un suïcidi. Res de nou en un món on se suïciden un milió de persones l’any. 

La noia del cotxe apaga la ràdio i agafa una flauta travessera. Intenta tocar un fragment de Tristany i Isolda de Wagner. No se’n surt. Una ensopegada més de la seva insuportable lleugeresa del ser. Potser semblant a la que Shakespeare intenta acostar-nos a través de les paraules de Hamlet.

Ofèlia (Panic Attack) és la creació més recent d’Àlex Rigola, una personalitat de l’escena que tant ha fet de director i dramaturg com de productor, que ha dirigit el Teatre Lliure, la secció teatral de la Biennal de Venècia i els Teatros del Canal de Madrid. Considerat una de les figures amb més projecció internacional del teatre català del moment, va passar pel Grec 2007 amb 2666, recordada adaptació escènica amb Pablo Ley de la novel·la de Roberto Bolaño, i l’any 2021 amb una versió lliure de La gavina, d’Anton Txékhov.

Un grup reduït de vint espectadors i espectadores per funció tindrà el privilegi de veure la representació al mateix espai on es va crear, a l’antiga factoria de Can Trinxet, a l’Hospitalet de Llobregat.

Una coproducció de Heartbreak Hotel, Titus Andrònic, SL, i Temporada Alta.
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.
Espectacle creat en residència a Can Trinxet de l’Hospitalet del Llobregat.

S’adverteix els espectadors i espectadores que durant l’espectacle s’utilitzen efectes lumínics amb llum estroboscòpica.

Fitxa artística

Creació, dramatúrgia i direcció: Àlex Rigola Assistència a la dramatúrgia: Irene Vicente, Dobrin Plamenov, Alejandro Curiel, Roser Vilajosana Ajudantia de direcció: Dobrin Plamenov Interpretació: Roser Vilajosana Veu de la periodista de la ràdio: Agnès Marquès Veu de la comentarista de la ràdio: Marina Garcés Cap tècnic, espai sonor i QLAB: Igor Pinto Disseny de la il·luminació: August Viladomat Escenografia: Patricia Albizu Construcció de les escenografies: Pilar Albaladejo, Pro-Escena Albaladejo, SL, Pascualin Estructures Stage Technology, SL, Sam Quiles Producció executiva: Laia Bonet, Irene Vicente Maquinària: Sam Quiles Estudiant en pràctiques: Alejandro Curiel Comunicació i premsa: Anna Aurich Agraïments: Sebastià Brosa, Bitò Produccions, SL Fotografia: Diari de l'Hospitalet, Heartbreak Hotel

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 4 al 16 de juliol, de dilluns a dissabte, a les 18 i 20 h

Espai Can Trinxet

Duració 55 min

Llengua Català

Preus 15 €

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades