Barcelona cultura

Omara Portuondo i amics

90è aniversari

Teatre Grec 28/07

Entrades exhaurides
Història viva de la música cubana, la que va ser “la diva del Buenavista Social Club®” repassarà alguns dels temes que l’han convertida en una ambaixadora de la cultura del seu país. S’acomiada de Barcelona amb uns convidats força especials.

A Europa, a l’Àsia o a l’Àfrica,  tant se val en quin racó de món us trobeu. Si pregunteu per un nom destacat de la música cubana, teniu tots els números que algú esmenti el d’Omara Portuondo o, si no, el del Buenavista Social Club®, una agrupació musical que va funcionar del 1996 al 2015 i amb la qual l’artista va viure moments estel·lars de la seva carrera i de la música cubana més recent. Des d’aleshores, ella ha estat “la diva del Buenavista Social Club®” o, també, “la novia del filin”, una altra manera de referir-se a una artista imprescindible que va néixer el 1930, filla d’una dona de bona família descendent d’espanyols que va renunciar a casar-se amb un membre de l’alta societat per escapar-se amb un jugador de beisbol. Nascuda al barri de Cayo Hueso de l’Havana, de jove va començar a cantar, amb alguns amics i la seva germana, ballarina del Tropicana, un ritme amb influència del jazz que es va conèixer com el feeling o, en versió cubana, el filin. Membre de formacions diverses, va debutar en solitari el 1959 amb el disc Magia negra i, des d’aleshores, no ha parat de cantar i viatjar. Els anys setanta ja era una figura que recorria els escenaris europeus i era tema de documentals, una trajectòria que va continuar i que la va portar, al principi del segle XXI, a fer una gira mundial amb els seus companys del Buenavista Social Club ®. Ha tocat amb els més grans (ha estat a l’escenari amb Édith Piaf, Benny Moré o Bola de Nieve), i els noms fonamentals de la música sud-americana d’ahir i d’avui s’han rendit al seu talent. És tota una personalitat, musicalment i humanament, ja que, tot i merèixer el qualificatiu de “diva”, ha estat sempre una artista humil, especialment sincera i sempre lliurada al sentiment i l’emoció més autèntics, als quals la seva veu ha servit d’instrument. Ella mateixa diu que, amb aquest concert, s’acomiada dels escenaris barcelonins. Presteu atenció a les sorpreses, que n’hi haurà algunes de ben grosses, ja que s’uniran a l’artista a l’escenari alguns dels molt bons amics que té a la ciutat. L’escoltarem repassar grans temes de la seva extensa carrera, acompanyada d’un quartet liderat pel pianista Roberto Fonseca. Serà un concert de format íntim (piano, baix, bateria i percussió) que ens promet un vespre difícil d’oblidar amb una de les grans veus del nostre temps.

Una producció de Montuno Producciones

Fitxa artística

Interpretació musical: Omara Portuondo (veu), Roberto Fonseca (piano), Yandy Martínez (baix), Ruly Herrera (bateria), Andrés Coayo (percussió) Direcció artística: Roberto Fonseca   Fotografia: Johann Sauty

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dimecres 28/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Preus 35 €

Altres criteris Internacional

Altres

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades