Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Orfeó Català

Missa de Rèquiem, de W. A. Mozart

Palau de la Música Catalana 15/07

Simon Halsey presentarà una versió personal i atrevida del Rèquiem de Mozart, sota el guiatge del coreògraf Pere Faura, en una esperada coproducció amb el Grec Festival de Barcelona, l’Orfeó Català i l’Orquestra Simfònica del Vallès.

El públic gaudirà d'una versió valenta i semiescenificada del Rèquiem de Mozart. La Missa de Rèquiem en re menor va ser la darrera obra que va compondre Mozart i probablement la més interpretada de tot el seu catàleg, no només per la seva qualitat sinó també per tota la llegenda que l’envolta.

Per a l’Orfeó, aquesta obra té sempre un pes especial, perquè va ser la primera que el cor va interpretar ara fa 76 anys quan va reprendre l’activitat després de l’aturada provocada per la Guerra Civil espanyola.

L’Orquestra Simfònica del Vallès ja és una col·laboradora habitual de l’Orfeó. Anualment fan projectes conjunts, i precisament la darrera vegada que l’Orfeó va interpretar el Rèquiem de Mozart ho va fer acompanyat de l’OSV, ara fa 10 anys.

L'Orfeó Català és un dels cors amateurs de referència del país, que té una història llarga que comença el 1891, ja que la formació va ser fundada per Lluís Millet i Amadeu Vives. L'objectiu que els animava era donar a conèixer el repertori coral català i universal amb la màxima excel·lència, una tasca que l'Orfeó Català ha complert amb escreix, car ha portat el seu repertori per escenaris de mig món i ha estat dirigit per grans personalitats musicals d'èpoques diverses que van des de Richard Strauss i Camille Saint Saens fins a Daniel Baremboin i Gustavo Dudamel, per esmentar-ne només alguns.

Una coproducció del Grec 2022 Festival de Barcelona i la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana.

Fitxa artística

Direcció musical: Simon Halsey, Direcció escènica i textos: Pere Faura, Interpretació musical: Orfeó Català, Orquestra Simfònica del Vallès, Solistes: Mireia Tarragó (soprano), Tànit Bono (mezzosoprano), César Cortés (tenor), Elías Arranz (bariton) Fotografia: Antoni Bofill, Ricardo Ríos Visual Art

Assessorament coreogràfic: Guillem Mont de Palol Disseny del vestuari i atrezzo: Jorge Dutor Disseny de la il·luminació i de l'espai: CUBE.bz Pantalla de video: Custom project Tècnics de video: Joan Escofet, Arnau Sala Traducció del textos en llatí: Neus Faura Produccio: L’impresa

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris divendres 15/7 - 20:00 H

Espai Palau de la Música Catalana

Preus 18-56 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades