Barcelona cultura

Our Death Won't Hurt Anybody- Part 1

Lliurement inspirat en ’L’art de la guerra’, de Sunzi

Tang Shu-wing Theatre Studio / Teatro de los Sentidos

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) | 06/07 - 08/07

Grec Festival

Entre Barcelona i Hong Kong, dues companyies que treballen amb llenguatges escènics diversos ens parlen sobre la humanitat a partir de la naturalesa de la guerra. Ho fan prenent com a referència el clàssic de Sunzi.

Les llavors d'Our Death Won't Hurt Anybody es van plantar l'any 2015 durant una trobada entre Tang Shu-wing, director artístic del Tang Shu-wing Theatre Studio de Hong Kong, i Enrique Vargas, dramaturg i antropòleg del Teatro de los Sentidos de Barcelona. L'encontre, un workshop organitzat pel West Kowloon Cultural District de Hong Kong, va fer néixer el desig de col·laborar en un muntatge basat en la investigació sobre la humanitat, a partir de la intersecció entre la fiscalitat i els sentits; un treball que també havia d'explorar les connexions desconegudes entre imatges i narratives que no fossin ni lineals ni coherents, i que posés de manifest la importància de desfermar la imaginació dels espectadors. Tal com deia Schopenhauer: deixar que els espectadors completin ells mateixos l'última part del recorregut estètic.

El muntatge està basat lliurement en L'art de la guerra de Sunzi, un antic tractat de tàctiques militars que va ser escrit cap al segle v abans de Crist, quan molts dels regnes de la Xina actual estaven en conflicte permanent. Tant Tang com Vargas se sentien atrets per un text que els parlava de l'absurd i les contradiccions del món contemporani en el qual vivim.

Perquè la lluita és una constant en la nostra existència; des de les batalles que hem d'establir navegant entre les relacions que mantenim amb els qui ens envolten, fins a les guerres entre nacions i les nostres pròpies lluites internes. Inspirat lliurement en les deu principals tàctiques que apareixen en aquest clàssic xinès, la peça aprofundeix en el pensament que s'amaga darrere d'aquestes estratègies i reflexiona sobre la seva rellevància  en les situacions de la vida quotidiana a les quals hem de fer front. 

Our Death Won't Hurt Anybody és un encàrrec conjunt del Grec 2018 Festival de Barcelona i el West Kowloon Cultural District de Hong Kong en el qual col·laboren el Tang Shu-wing Theatre Studio i el Teatro de los Sentidos.  

Amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Fabra i Coats Fàbrica de Creació.

 

L'obra inclou moments d'interacció amb el públic.

Es recomana als espectadors que, si és possible, arribin al CCCB amb uns quinze minuts d'antelació per tal d'organitzar l'entrada al recinte.

 

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Tang Shu-wing Assessorament i ensenyament: Enrique Vargas Direcció associada: Arianna Marano Ajudantia de direcció: Jacky Chan Disseny de l'espai: Gabriella Salvaterra Disseny de la il·luminació: Pancho García Disseny del vestuari: Patrizia Menichelli Disseny del so i de la música: Stephane Laidet Direcció tècnica: Karl Sørensen Interpretació: Jane Chan, Stephane Laidet, Arianna Marano, Ivy Pang, Eva Pérez, Giovanna Pezzullo, Wong Chun Him, Masu Wong, Rocky Wong Producció: Carlos Calvo, Bobo Lee Assistent de producció: Lisa Mercury

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris divendres 6/7 - 18:00 H dissabte 7/7 - 18:00 H diumenge 8/7 - 18:00 H

Espai Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Duració4.5 h

LlenguaCastellà, català, anglès i cantonès, amb sobretitulació en català

Preus 18 €

Adreçat aDe Melbourne a Nova York

Altres criteris Internacional Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut