Barcelona cultura

Paradís

Sergio Baos / El Somni Produccions

Sala Beckett - Poblenou 05/07 - 22/07

Quatre personatges i un únic actor, en una mena de road movie teatral que combina l’humor, l’absurd i la crítica per parlar-nos sobre una Mallorca que per a uns és un paradís i, per d’altres, el Paradís perdut.

Unes platges fabuloses, una serra espectacular, unes aigües de color turquesa, una taula ben parada que ens proporcionarà plaers de tota mena... Si hi heu estat com a turistes, segur que penseu que Mallorca és un paradís. Però ja se sap que sempre hi ha algú a qui han fet fora del paradís i, en concret a Mallorca, hi ha qui ni tan sols ha hagut de queixalar una poma per sentir-se exclòs de l’Edèn. Aquests mallorquins i mallorquines que estan a l’atur, que no s’han beneficiat del negoci turístic i que, en plena crisi, fan cua als bancs d’aliments són els protagonistes d’una història, en forma de road movie, de thriller teatral o de tragicomèdia rural que passa en els paisatges que no surten a les postals. Ens l’expliquen quatre personatges, tots quatre en el cos del mateix actor: una Joana, entre femme fatale i mare coratge, que inventa el pla; en Sebastià, el capellà que en serà la víctima; un Pepe que és el marit de la Joana i el braç executor del pla, i en Kevin, fill de la Joana i en Pepe, a benefici del qual s’ha imaginat tota la trama. Autor, actor i personatges es confonen en un muntatge que s’ha vist abastament a Mallorca, que ha obtingut el premi Atapib 2020 a la millor dramatúrgia i millor interpretació i el premi Ciutat de Palma 2022 de les arts escèniques i que ha estat saludat per la crítica com una confluència afortunada dels universos de Rafael Azcona, els germans Coen, Luis Berlanga i la novel·la picaresca espanyola.

Ha imaginat i porta a escena el muntatge Sergio Baos, un mallorquí nascut a Palma el 1976 que es va llicenciar en Filologia Hispànica, però que, després d’haver-se format amb figures de l’escena que van des de Leo Bassi a Alfredo Sanzol, ha fet del teatre la seva vida. Actor, de teatre i televisió, ha fet també de guionista per a IB3, la televisió balear, a més d’haver escrit dramatúrgies com Horroris Causa, Domènech i Domènech, Plata no es, Creepy, Ivànov: ja no hi ha mosques o La classe.

Una producció d’El Somni Produccions.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 14 anys.

 

Fitxa artística

Dramatúrgia i interpretació: Sergio Baos Direcció: Xavi Núñez Ajudantia de direcció i espai escènic: Joan Porcel Producció executiva i il·luminació: Luis Baró Espai sonor: Joan Vila Il·luminació i audiovisuals: Toni Amengual Cap tècnic: Albert Vizcarro Comunicació i administració: Laura Porcel Distribució: Luis Baró Fotografia: Xisco Alarido

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 5 al 22 de juliol, de dimarts a divendres, a les 19.30 h

Espai Sala Beckett - Poblenou

Duració 75 min

Llengua Català

Preus 9-18 €

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades