Barcelona cultura

Pau Aran Gimeno

Lettre d’amour

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) | 29/07 - 30/07

Grec Festival

L’obra i la personalitat del poeta peruà César Moro amaren un solo coreogràfic que ens descobreix l’univers d’aquest autor i pintor surrealista, però també el talent d’un coreògraf i ballarí català amb una extensa trajectòria internacional.

Des del 2006, el coreògraf i ballarí Pau Aran Gimeno balla amb l’ensemble del Tanztheater Wuppertal - Pina Bausch i ha actuat en més de vint-i-cinc coreografies de l’artista alemanya. Paral·lelament, però, desenvolupa el seu propi llenguatge del moviment en un seguit de projectes multidisciplinaris com el que, ara, posa en comú l’univers del poeta César Moro (1903-1956), el talent de l’actriu Consuelo Trujillo, encarregada de dir els versos en escena, i la dramatúrgia d’Alberto Conejero. Tots ells embolcallen la coreografia de Pau Aran, que parla sobre el desig, entès com la fam del qui està absent. Com es balla per o cap a algú que està absent? Com es balla allò que encara no existeix? S’ho pregunta, mitjançant el moviment, un artista que concep el seu espectacle com “una comunitat de solitaris”, és a dir, una unió de talents que es combinen per introduir-nos en el món d’un artista massa poc conegut. César Moro va ser el nom artístic o la nova identitat que Alfredo Quíspez-Asín Mas (nom real de l’artista) va extreure d’una obra de Ramón Gómez de la Serna. Amb aquesta denominació va viure i va crear al marge de cànons i preceptes i va formular un llenguatge propi en castellà i francès, durant una vida curta i apassionada que va transcórrer entre Lima, París i Mèxic. Els secrets de la condició humana, i especialment els misteris de l’amor, són al centre de la seva obra. El dramaturg d’aquesta peça, Alberto Conejero (autor de peces teatrals com Todas las noches de un día, La piedra oscura o La geometría del trigo, entre d’altres), s’ha basat especialment en La tortuga ecuestre, les Cartas de amor a Antonio (1939) i l’obra de 1942 Lettre d’amour, tot combinat amb elements biogràfics d’un escriptor i artista plàstic que va tenir una relació especial amb el món de la dansa, un art al qual no es va poder dedicar a causa d’una lesió.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i Pau Aran

Amb el suport de L’animal a l’esquena, CND - Residencias de Creación, nunArt Gràcia, Espacio de Artes Escénicas 8 Temps i Nave 73.

Fitxa artística

Direcció i interpretació: Pau Aran Gimeno Assessorament i interpretació: Consuelo Trujillo Dramatúrgia: Alberto Conejero Ajudantia de direcció: Leah Marojević, Theo Clinkard Assessorament teatral: Pep Ramis Música: Domenico Angarano Escenografia: Stefan Jovanović, Paco Padilla Espai lumínic: Sergio Roca, Joana Serra Vestuari: Leandro Cano Producció: Núria Aguiló Sol Distribució: Godlive Lawani Management: Laia Montoya Disseny del vídeo: Charlie Cattrall Fotografia: Mika Kitamura, Beatrix Mexi Molnar, Sergio Parra

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dimecres 29/7 - 20:00 H dijous 30/7 - 20:00 H

Espai Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Duració50 min

LlenguaCastellà

Preus 7 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut