Barcelona cultura

Pedro Páramo

Juan Rulfo / Pau Miró

Dir.: Mario Gas

Teatre Romea | 12/11 - 29/11

Teatre Romea/ Teatro Español 2020-21

De Grec a Grec

Una de les obres fonamentals de la narrativa sud-americana del segle XX, una història d’històries en què la tendresa i la violència es combinen per denunciar l’abús dels oprimits i la corrupció, arriba a l’escenari de la mà d’un dramaturg català.

Un home humil, Pedro Páramo, arriba a convertir-se en el cacic del seu poble, Comala, un llogarret que ell mateix espremerà i arrasarà fins a convertir-lo en un poble fantasma. Anys després, el seu fill, Juan Preciado, tornarà al poble, es creuarà amb els fantasmes dels qui hi van viure i descobrirà qui era realment el seu pare i com es va aprofitar dels habitants del poblet, inclosa la seva mare. És una història sobre la corrupció que ens parla dels mecanismes del poder i de com s’utilitzen arreu del món en benefici propi a partir d’uns fets que transcorren en una petita comunitat. La història del pare, l’home més important i corrupte de Comala, i la del seu fill, que arriba a la població quan ja està deserta i només es passegen pels carrers les ànimes dels qui hi van viure, s’alternen en una estructura laberíntica. N’ha creat la dramatúrgia Pau Miró, un director i dramaturg format a l’Institut del Teatre i a la Sala Beckett que també ha estrenat diversos textos al Teatre Romea i La Villarroel.

Qui dirigeix la posada en escena, interpretada per Pablo Derqui i Vicky Peña, dos grans noms de l’escena catalana, és Mario Gas, un actor, autor i director de teatre i òpera que ha signat més d’un centenar de muntatges, que ha rebut els guardons més prestigiosos, com ara el premi Butaca, el Premi Nacional de Teatre, diversos premis Max i un Ciutat de Barcelona en la modalitat d’Arts Escèniques, i que està vinculat d’una manera especialment estreta a la història del Grec Festival de Barcelona, on ha dirigit òperes i muntatges teatrals i musicals.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona, el Teatro Español i el Teatre Romea.

La programació del De Grec a Grec està subjecta a les recomanacions de les autoritats sanitàries i a la incertesa de la situació actual.

ACTIVITATS PARAL·LELES

Dimarts 17 de novembre a les 17.30 h 
Conversa sobre la dramatúrgia del realisme màgic

Diàleg amb Pau Miró, autor de la dramatúrgia de l’espectacle, i Eduardo Ruiz Sosa, conductor del club de lectura de les Biblioteques de Barcelona dedicat a l’obra de Juan Rulfo. Conduït per Pepe Zapata, director del TRESC.
Activitat gratuïta.
En directe per streaming al canal de Youtube del Grec Festival.

 

Fitxa artística

Autoria: Juan Rulfo Dramatúrgia: Pau Miró Direcció: Mario Gas Interpretació: Pablo Derqui, Vicky Peña Escenografia: Sebastià Brosa Disseny de la il·luminació: Per determinar Espai sonor: Orestes Gas Vestuari: Antonio Belart Ajudantia de direcció: Montse Tixé Fotografia: David Ruano

 

Disciplina Teatre

Dates i horaris 12/11 - 29/11

Espai Teatre Romea

LlenguaCastellà

Preus17-24 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut