Barcelona cultura

Pedro Páramo

Autoria: Juan Rulfo / Pau Miró

Dir.: Mario Gas

Teatre Romea 01/07 - 08/08

Una de les obres fonamentals de la narrativa llatinoamericana del segle XX, una història d’històries en què la tendresa i la violència es combinen per denunciar l’abús dels oprimits i la corrupció, arriba a l’escenari de la mà d’un dramaturg català.

Un home humil, Pedro Páramo, arriba a convertir-se en el cacic del seu poble, Comala, un llogarret que ell mateix espremerà i arrasarà fins a convertir-lo en un poble fantasma. Anys després, el seu fill, Juan Preciado, tornarà al poble, es creuarà amb els fantasmes dels qui hi van viure i descobrirà qui era realment el seu pare i com es va aprofitar dels habitants del poblet, inclosa la seva mare. És una història sobre la corrupció que ens parla dels mecanismes del poder i de com s’utilitzen arreu del món en benefici propi a partir d’uns fets que transcorren en una petita comunitat. La història del pare, l’home més important i corrupte de Comala, i la del seu fill, que arriba a la població quan ja està deserta i només es passegen pels carrers les ànimes dels qui hi van viure, s’alternen en una estructura laberíntica. N’ha creat la dramatúrgia Pau Miró, un director i dramaturg format a l’Institut del Teatre i a la Sala Beckett.

Qui dirigeix la posada en escena, interpretada per Pablo Derqui i Vicky Peña, dos grans noms de l’escena catalana, és Mario Gas, un actor, autor i director de teatre i òpera que ha signat més d’un centenar de muntatges, que ha rebut els guardons més prestigiosos, com ara el premi Butaca, el Premi Nacional de Teatre, diversos premis Max i un Ciutat de Barcelona en la modalitat d’Arts Escèniques, i que està vinculat d’una manera especialment estreta a la història del Grec Festival de Barcelona, on ha dirigit òperes i muntatges teatrals i musicals.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona, el Teatre Romea i el Teatro Español.

 

Fitxa artística

Autoria: Juan Rulfo Dramatúrgia: Pau Miró Direcció: Mario Gas Interpretació: Pablo Derqui, Vicky Peña Escenografia: Sebastià Brosa Il·luminació: Paco Ariza Vestuari: Antonio Belart Música original i espai de so: Orestes Gas Videoescena: Álvaro Luna Ajudantia de direcció: Montse Tixé Ajudantia de videoescena: Elvira Ruiz Ajudantia d’escenografia: Paula Font, Francesc Colomina Direcció de producció i producció executiva: Maite Pijuan Cap de producció: Marina Vilardell Direcció de l’oficina tècnica: Moi Cuenca Oficina tècnica: David Ruiz Regidoria: Montse Tixé Tècnic de so: Albert Ballbé Construcció de l’escenografia: Pascualin Estructures, Taller d’Escenografia Castells, Pro-escena Cadirat: Foment Hortenc Confecció del vestuari: Goretti, Sastrería Cornejo Cap tècnic del teatre: Sergi Lobaco i Raúl Martínez Premsa: Albert López i Judit Hernández Màrqueting i comunicació: Publispec Disseny gràfic: Santi & KCO Agraïments: Teatre de Sarrià

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris De l'1 de juliol al 8 d'agost De dimarts a divendres, a les 20.00 h. Dissabte, a les 17 i 20 h. Diumenge, a les 18 h. Dilluns, 5 de juliol, a les 20 h (estrena). Dimarts, 6 de juliol, no hi ha funció.

Espai Teatre Romea

Duració 100 min

Llengua Català

Preus 17-24 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades