Barcelona cultura

Peeping Tom

Kind

Teatre Nacional de Catalunya | 11/07 - 12/07

Grec Festival

Una companyia de dansa i teatre amb una llarga història d'amor amb Barcelona tanca amb una peça creada a la ciutat la seva trilogia familiar després de Vader i Moeder. Mirem-nos el món amb ulls de nen.

Ja havíem vist Le jardin o Le salon, però 32 rue Vandenbranden va desfermar un tsunami de boca-orelles al Grec 2012 Festival de Barcelona. I, des d'aleshores, les produccions que la companyia belga Peeping Tom ha portat a la ciutat han despertat expectació molt abans que s'alcés el teló. No és només pel domini sobrehumà del cos que demostren alguns intèrprets sinó, en especial, per les atmosferes pertorbadores amb què embolcallen unes reflexions lúcides i no exemptes d'humor. Prenen la forma d'unes imatges hiperrealistes d'una bellesa enlluernadora emmarcades en escenografies especialment suggeridores. Qui els ha vist un cop, procura no perdre's una actuació posterior. Els va passar als espectadors que van veure Vader (Grec 2014), primer muntatge d'una trilogia de tema familiar que explorava les fantasies i la realitat en la ment d'un pare, ara avi, ingressat en una residència. Dos anys més tard, Moeder aplicava tendresa i sarcasme a conceptes com la maternitat i la memòria.

Enguany, finalment, la trilogia es completa amb Kind, un muntatge dedicat als fills i filles, aquells infants que potser tenien petits papers en muntatges anteriors però que, ara, no només es converteixen en protagonistes sinó, també, en els ulls a través dels quals els espectadors veurem el món. I és que Kind adopta el punt de vista d'uns nens i nenes i d'uns adolescents amb tantes pors i desitjos com nosaltres mateixos, amb eleccions difícils per davant, ansietat, dubtes, canvis físics traumàtics... Tot passa en una escenografia que suggereix el territori ignot on el món exterior i el món interior dels infants es confonen i combinen, un bosc amb grans arbres i abruptes penya-segats que ha estat imaginat a partir del treball amb nens i adolescents durant el procés de creació i que s'acompanya d'una ambientació sonora amb un paper destacat. L'espectacle està dirigit conjuntament per Gabriela Carrizo i Franck Chartier, líders de la companyia, que han creat l'espectacle amb els ballarins i una mezzosoprano de Peeping Tom.

Una producció de Peeping Tom.

Socis en la producció: KVS – Royal Flemish Theatre (Brussel·les), Teatre Nacional de Catalunya, Grec 2019 Festival de Barcelona, Theater im Pfalzbau (Ludwigshafen).

Coproduït amb Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, deSingel (Amberes), Théâtre de la Ville Paris/Maison des Arts de Créteil (París), Maison de la Culture de Bourges, Festival Aperto / Fondazione I Teatri (Reggio Emilia), La Rose des Vents (Villeneuve d’Ascq), Théâtre de Caen, Gessnerallee Zurich, Julidans Amsterdam, La Bâtie – Festival de Genève, Le Manège (Maubeuge)

Amb el suport de les autoritats flamenques.

Kind ha estat creat amb el suport del Tax Shelter del Govern Federal de Bèlgica.

El Grec Festival de Barcelona, el Theater im Pfalzbau i el Teatre Nacional de Catalunya han estat socis clau en la creació de la trilogia formada per Vader, Moeder i Kind.

Fitxa artística

Concepció i direcció: Gabriela Carrizo, Franck Chartier Creació i interpretació: Eurudike De Beul, Marie Gyselbrecht, Hun-Mok Jung, Brandon Lagaert, Yi-Chun Liu, Maria Carolina Vieira Assistència artística: Lulu Tikovsky 

Disseny de l'escenografia: Justine Bougerol, Peeping Tom Construcció de l'escenografia: KVS-atelier, Flora Facto, Peeping Tom Direcció tècnica: Filip Timmerman Vestuari: Lulu Tikovsky, Yi-chun Liu, Nina Lopez Le Galliard (en pràctiques), Peeping Tom Disseny de la il·luminació: Amber Vandenhoeck, Sinan Poffyn (en pràctiques), Peeping Tom Concepció sonora: Raphaëlle Latini, Hjorvar Rognvaldsson, Renaud Crols, Annalena Fröhlich, Fhun Gao, Peeping Tom Mescla d'àudio: Yannick Willockx, Peeping Tom Atrezzo: Nina Lopez Le Galliard (en pràctiques), Silvio Palomo (en pràctiques) Enginyeria d'il·luminació: Hadrien Lefaure Enginyeria de so: Hjorvar Rognvaldsson

Responsable de comunicació: Sébastien Parizel Management de la companyia: Veerle Mans Management en gira: Lulu Tikovsky Cap de producció: An Van der Donckt Producció: Peeping Tom Distribució: Frans Brood Productions Fotografia: Oleg Degtiarov, Olympe Tits, Peeping Tom 

Agraïments: Heloïse da Costa, Theater FroeFroe, Institut del Teatre, Jan Daems, Leen Mertens, Uma Victoria Chartier, Ina Peeters and all the extras: Farners, Eva, Elmo, Vera, Roger, Raisa, Mercè, Xefo, Amadeo, Rita, Gloria, Ariadne, Jonah, Sille, Leandro, Flo, Grace, Luke, Lucie, Cyril, Jill, Jan, An, Octavia, Germaine

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa Teatre

Dates i horaris dijous 11/7 - 20:00 H divendres 12/7 - 20:00 H

Espai Teatre Nacional de Catalunya

Duració80 min

Preus 29 €

Adreçat aEn companyia

Altres criteris Internacional Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut