Barcelona cultura

Peeping Tom

Díptic: La porta absent i La cambra perduda

Teatre Grec | 19/07 - 20/07

Grec Festival

Passat, present i futur es confonen en dues peces curtes de regust cinematogràfic que són una nova mostra del món fosc, misteriós i sorprenent de Gabriela Carrizo i Franck Chartier.

Les dues peces que componen aquest díptic escènic van ser creades originalment per l’argentina Gabriela Carrizo i el francès Franck Chartier, ànimes de la companyia belga de dansa-teatre Peeping Tom, amb els intèrprets del Nederlands Dans Theater. Ara, un nou repartiment amb intèrprets de Peeping Tom reinterpreta aquelles creacions, unes coreografies en les quals els personatges evolucionen en espais dels quals no poden escapar i vagaregen per laberints sinistres i misteriosos en què la realitat es confon amb la fantasia, moguts per unes forces naturals i adreçant-se a un destí incert. Passat, present i futur es barregen en aquestes dues peces en les quals les premonicions i un món de records inexactes i canviants són factors destacats. L’atmosfera cinematogràfica tan pròpia de les creacions de la companyia belga les amara totes dues. La primera part, La porta absent, té lloc en una habitació tancada, plena de portes que no s’obren i on un home entre la vida i la mort mira de trobar el seu camí enmig d’un núvol de pensaments. En canvi, a La cambra perduda, ens trobem en el laberint de cabines i passadissos d’un vaixell, un escenari on descobrirem el món interior dels personatges, protagonistes d’unes històries que van més enllà del temps i de l’espai. Suspens, un humor fosc i un univers visual que evoca el realisme màgic s’uneixen en un espectacle singular creat amb un llenguatge interpretatiu, únic i extrem.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona, Òpera Nacional de París, Òpera de Lille, Tanz Köln, Göteborg Dance and Theatre Festival, Théâtre National Wallonie-Bruxelles - deSingel-Antwerp, Festival Aperto - Fondazione I Teatri (Reggio Emilia), Torinodanza Festival - Teatro Stabile di Torino - Teatro Nazionale (Torí), i Dampfzentrale Bern.

Amb el suport de les autoritats flamenques.

Díptic: La porta absent i La cambra perduda ha estat creat amb el suport del Tax Shelter del Govern federal belga.

Basat en Adrift i creat amb els ballarins i ballarines del Nederlands Dans Theater: Chloe Albaret, Lydia Bustinduy, César Faria Fernandes, Fernando Hernando Magadan / Spencer Dickhaus, Anna Hermann, Anne Jung, Marne Van Opstal, Roger van der Poel, Meng-Ke Wu, Ema Yuasa / Rena Narumi

L’espectacle s’emetrà en directe per betevé el diumenge, 19 de juliol, a les 22.00 h.​

Fitxa artística

Concepció i direcció: Gabriela Carrizo, Franck Chartier Interpretació: Konan Dayot, Fons Dhossche, Lauren Langlois, Panos Malactos, Alejandro Moya, Fanny Sage, Eliana Stragapede, Wan-Lun Yu Assistència artística: Thomas Michaux Composició sonora i arranjaments: Raphaëlle Latini, Ismaël Colombani, Annalena Fröhlich, Louis-Clément da Costa, Eurudike De Beul Disseny de la il·luminació: Tom Visser Disseny del vestuari: Seoljin Kim, Yichun Liu, Louis-Clément da Costa Disseny de l’escenografia: Gabriela Carrizo, Justine Bougerol Coordinació tècnica: Pjotr Eijkenboom (creació), Hugues Girard (gira) Cos tècnic: Emily Brassier, Bram Geldhof (llums), Tim Thielemans (so) Regidoria: Giuliana Rienzi (regidoria d’escena), Clement Michaux (ajudantia d’escena) Mànager en gira: Thomas Michaux Cap de producció: An Van Der Donckt Responsable de comunicació: Sébastien Parizel Mànager de la companyia: Veerle Mans Producció: Peeping Tom Distribució: Frans Brood Productions Fotografia: Louis-Clément da Costa, Jesse Willems

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa Teatre

Dates i horaris diumenge 19/7 - 22:00 H dilluns 20/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració73 min

Preus 15 €

Altres criteris Coproducció Internacional

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut