Barcelona cultura

Please Please Please

La Ribot, Mathilde Monnier, Tiago Rodrigues

Mercat de les Flors - Sala Maria Aurelià Capmany14/07 - 16/07

Grec Festival

El teatre d’un dramaturg i director portuguès es troba amb les danses d’una ballarina i coreògrafa i d’una performer que exploren la transmissió i el diàleg entre generacions amb l’emergència climàtica com a teló de fons.

La Ribot i Mathilde Monnier ja van treballar juntes el 2008, quan van portar a escena el duet Gustavia. En aquella ocasió, Monnier, tota una referència de la dansa contemporània francesa i internacional, i La Ribot, una creadora que pren la dansa com a punt de partida per a unes obres multidisciplinàries que beuen de la performance, les arts plàstiques i el cinema, es lliuraven a un duet ple d’humor que es basava en el burlesc clàssic. Ara tornen a compartir escena dirigides per Tiago Rodrigues, un actor, director i dramaturg que l’any passat va deixar el públic del Grec amb un somriure de feliç estupefacció després de representar-hi By heart. Aquest cop, però, no és l’humor l’eix al voltant del qual gira l’espectacle, sinó un exercici de transmissió entre generacions. Totes dues intèrprets s’adrecen als seus fills i filles per parlar-los sobre el món del futur, compartint els seus pensaments sobre una humanitat que, a causa de l’emergència climàtica que vivim, camina cap a l’abisme. La Ribot, Lleó d'Or a la Biennal de Venècia d'enguany, balla i, a la vegada, esdevé actriu, mentre Mathilde Monnier fa servir el moviment per portar a escena la fràgil transmissió d’una generació a l’altra.

Maria Ribot Castaño, més coneguda com La Ribot, és una creadora transgressora amb una extensa trajectòria en el camp de la performance i la videocreació. Va començar a estudiar dansa clàssica els anys setanta, però va acabar portant les obres trencadores a centres d’art com la Tate Modern, a Londres; el Théâtre de la Ville i el Centre Pompidou, a París, o el Centro de Arte Reina Sofia, a Madrid. Acaba de guanyar un Lleó d'Or a la Biennal de Venècia pel conjunt de la seva trajectòria. Puja a l’escenari un cop més amb Mathilde Monnier, una artista que va iniciar la seva trajectòria a mitjans dels noranta, ha col·laborat amb grans noms de l’escena i ha firmat més de quaranta coreografies vistes en els principals festivals i escenaris internacionals. Dirigeix les artistes Tiago Rodrigues, autor d’un teatre que ell concep com a espai de trobada. L’any 2003 va fundar, amb Magda Bizarro, la companyia Mundo Perfeito, amb la qual ha creat més de trenta espectacles que s’han vist en prop de vint països de tot el món.

Una coproducció de Le Quai - Centre Dramatique National d’Angers - Pays de la Loire; Teatros del Canal, Madrid (Espanya); Théâtre Vidy-Lausanne (Suïssa); Centre national d’art et de culture Georges-Pompidou, París (França); Festival d’Automne à Paris (França); Comédie de Genève (Suïssa) ; Teatro Nacional D. Maria II, Lisboa (Portugal); Teatro Municipal do Porto (Portugal); Le Parvis Scène Nationale Tarbes Pyrénées (França); Theaterfestival Boulevard (Països Baixos); Les Hivernales - CDCN d’Avignon (França); BIT Teatergarasjen, Bergen (Noruega); Compagnie MM; La Ribot - Ginebra.

Amb el suport dOPART / Estúdios Victor Córdon.

Amb el suport de la Fundació Corporativa Hermès, en el marc del New Settings Program.

Fitxa artística

Concepció: La Ribot, Mathilde Monnier, Tiago Rodrigues Interpretació: La Ribot, Mathilde Monnier Disseny de la il·luminació: Éric Wurtz Música: Nicolas Houssin Traducció: Thomas Resendes Escenografia: Annie Tolleter Vestuari: La Ribot, Mathilde Monnier Vestuari: Julie Z Producció executiva: Otto Productions / Théâtre Garonne Subtítols: Noucinemart Fotografia: Bruno Simao, Gregory Batardon, Christophe Martin

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris dimarts 14/7 - 20:00 H dimecres 15/7 - 20:00 H dijous 16/7 - 20:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració60 min

LlenguaFrancès amb sobretitulació en català

Preus 15 €

Altres criteris Internacional

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut