Barcelona cultura

Poeta de guàrdia

Andreu Gomila / Josep Pedrals / Martí Sales

Grec en obert

Potser la pandèmia us ha deixat sense referents ni respostes. I potser us sentiu sols... No tenim un remei per als vostres mals, però sí uns minuts de poesia que potser us alleujaran el patiment. Demaneu hora i truqueu al poeta de guàrdia.

Deia el poeta i escriptor romàntic Percy Bysshe Shelley que els poetes són “els legisladors del futur” i que tenen aquelles respostes que tothom busca en moments difícils. Aquests dies que hem hagut de fer front a una crisi sense precedents, a tothom ens venen al cap reflexions i preguntes de tota mena. Potser un poeta hi té la resposta o, com a mínim, una de possible. Durant el confinament, els poetes Andreu Gomila, Josep Pedrals i Martí Sales es van dedicar a enregistrar en vídeo un poema que cada dia deia un col·laborador diferent i que després penjaven a Twitter (@poetadguardia). Ara, amb la col·laboració de la també poeta Maria Cabrera, repetiran l’experiència per telèfon, aquest cop amb la col·laboració d’intèrprets professionals com ara Sílvia Bel, Lluís Soler, Anna Alarcón, Iván Morales o Alba Pujol. Demaneu hora i tindreu deu minuts per escoltar un poema i mantenir després una breu conversa sobre els versos que heu escoltat amb la veu que us els acaba de recitar. Només atendran trucades amb cita prèvia durant un màxim de deu minuts, és a dir, un màxim de sis trucades cada hora.

L’experiència va néixer al Théâtre de la Ville de París on, durant el confinament, van proposar a tot d’actors i actrius que recitessin poemes per als espectadors i espectadores que compraven una entrada i reservaven hora.

Fitxa artística

Poetes: Martí Sales, Maria Cabrera, Josep Pedrals, Andreu Gomila Intèrprets: Lluís Soler, Sílvia Bel, Anna Alarcón, Iván Morales, Alba Pujol Imatge: @irisnegro

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 6 al 17 de juliol, de dilluns a divendres, de 11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h (amb cita prèvia)

Duració10 min

LlenguaCatalà

Preus Entrada lliure

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut