Barcelona cultura

#PUNK 100% POP

Nora Chipaumire

Sala Hiroshima | 08/07

Grec Festival

Una coreògrafa iconoclasta i carismàtica, autora d'uns muntatges ferotges, explora tres escenes, la del punk, el pop i la rumba africana, en una trilogia que es representa en dues jornades i que es veu a Europa per primera vegada.

No hi ha barreres que separin disciplines en les creacions de nora chipaumire, una performer difícilment classificable. Hi incorpora veu, text, instal·lacions, projeccions audiovisuals... I amb aquesta diversitat de llenguatges es llança a presentar, dividit en dos dies de representació, un tríptic que s'inspira en els seus anys formatius al Zimbàbue dels anys 70, 80 i 90. Hi repassa tres estils musicals, sempre amb el cos com a protagonista i amb tres grans figures a l'horitzó: les de Patti Smith, Grace Jones i el músic congolès Rit Nzele. El dilluns, 8 de juliol, a #PUNK (pronuncieu "Hashtag Punk") i amb el públic dempeus a la sala al voltant dels artistes, com si fóssim en un concert, explorarà de la mà de l'autora de Horses el refús d'aquest gènere musical a l'statu quo i es preguntarà si existeix realment el futur o si el futur és, simplement, el que vivim avui. Tot, en un escenari do it yourself que es remodela i es desfà cada nit... Després d'una pausa de mitja hora, podrem veure el segon lliurament de la trilogia. La figura de Grace Jones és la protagonista d'un soliloqui protagonitzat per una noia que descobreix la música i la figura d'aquesta cantant nascuda a Jamaica. I, de fet, els covers o versions de temes de l'artista són el nucli de 100% POP ("One hundred percent pop"), la segona part d'un espectacle inclassificable.

Una coproducció de The Kitchen, Crossing the Line Festival i Quick Center for the Arts at Fairfield University.

La major part del suport per a la creació de 100%POP ha estat facilitat per la Fondation d’entreprise Hermès en el marc del New Settings Program.

Han facilitat suports addicionals per a la creació de la trilogia la Guggenheim Foundation, Institute for Creative Arts at the University of Cape Town, Mid Atlantic Arts Foundation i American Dance Abroad.

#PUNK 100%POP i *N!GGA ha estat desenvolupat gràcies a residències facilitades pel Lincoln Center Atrium Series, el programa Gibney's Dance in Process amb el suport de The Andrew W. Mellon Foundation en associació amb JACK, Stephen Petronio Residency Center, Bates Dance Festival, University of Richmond Theater and Dance Department, Operaestate Festival - Bassano del Grappa, Brooklyn Academy of Music, Miami Light Project i Sarah Lawrence College.

Fitxa artística

Concepte i coreografia: nora chipaumire Interpretació: nora chipaumire, Shamar Watt, David Gagliardi, Atiyyah Khan, Philip White Concepció sonora i direcció: nora chipaumire Recerca, construcció i muntatge del so: nora chipaumire, Shamar Watt Disseny del so i direcció: Philip White Direcció tècnica: Sean Seago Text i guió: nora chipaumire Disseny de l'escenografia: Ari Marcopoulos, Kara Walker, Matt Jackson Studio Disseny de la il·luminació i concepció del vestuari: nora chipaumire

Contractació: Thomas O. Kriegsmann, ArKtype (www.ArKtype.orgManagement de la companyia: Leonie Wichmann 

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris dilluns 8/7 - 21:00 H

Espai Sala Hiroshima

Duració120 min

LlenguaAnglès, llengua xona i moltes altres

Preus 18 €

Adreçat aDe Melbourne a Nova York

Altres criteris Internacional

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut