Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Quant temps em queda?

Marta Buchaca

Teatre Goya 13/07 - 12/08

Què faríeu si descobríssiu que la vostra vida té una data de caducitat més pròxima del que us pensàveu?

Àngels, una doctora en medicina, descobreix un sistema que permet, de la manera més senzilla i ràpida, establir si a una persona li queden més o menys de cinc anys de vida. Abans d’anunciar el seu descobriment al món, fa els últims tests amb el seu marit, també metge, com a conillet d’índies. Les anàlisis són clares: a en Pere li queda menys d’un mes de vida i la seva futura vídua documenta en un seguit de vídeos un experiment que, ja ho sap, acabarà malament... Ell té clar com vol passar els seus darrers dies: llegint el Quixot i deixant ben lligat el futur de la seva dona i, també, el del seu millor amic, en Lluís, que s’acaba de separar de la muller i germana de l’Àngels, la Maria.

A partir d’aquesta situació de comèdia esbojarrada, la dramaturga i directora Marta Buchaca fa una de les coses que millor sap fer: retratar la vida, les pors, els complexos i les mancances dels seus personatges. Com es plantegen la vida? Com fan front a les complicacions i les contradiccions que implica? En aquesta ocasió, l’autora parla de la mort utilitzant la comèdia, com va fer amb Litus, i ens recorda que cal viure en tot moment com si avui fos no l’últim sinó l’únic dia de la nostra existència. Aneu pensant quines coses posaríeu a la llista de tot el que voldríeu haver fet abans de morir o, millor, comenceu a fer-les abans no sigui massa tard.

L’autora, una de les dramaturgues a les quals un Grec atent a la creació local segueix de prop, ja retratava una generació a la qual se li escapava la joventut en obres com Emergència (2006), on imaginava quatre amigues que patien i posaven en comú les seves catàstrofes sentimentals; Les nenes no haurien de jugar al futbol (2009), en la qual un accident de trànsit deixa al descobert les relacions inesperades entre tres personatges; Losers (2013), una comèdia romàntica, finalista del Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta, sobre el que passa quan has trobat aquell amor que tant perseguies; la molt celebrada Litus (2012), una comèdia amb elements de thriller portada al cinema per Dani de la Orden i que tenia com a detonant el suïcidi d’un jove, o, més recentment, Només una vegada, una història sobre violència de gènere vista al Grec 2018 Festival de Barcelona, també adaptada al cinema amb direcció de Guillermo Ríos, i Rita, una peça sobre les relacions maternofilials i la possibilitat de decidir sobre la mort de qui estimem i amb la qual va guanyar el premi Frederic Roda de teatre.

Una coproducció del Grec 2022 Festival de Barcelona, Focus i La Pocket.

La funció del dia 30 de juliol (18 h) disposarà d'un servei de traducció en llengua de signes catalana.

Espectacle per a espectadors i espectadores a partir de 14 anys.

Fitxa artística

Autoria, direcció i dramatúrgia: Marta Buchaca Interpretació: Lluís Villanueva, Betsy Túrnez, David Vert, Marta Bayarri Escenografia: Sebastià Brosa Disseny de la il·luminació: Ganecha Gil Producció executiva: Natàlia Boronat (La Pocket)  Producció: La Pocket Disseny i imatge: Charles Bcn Fotografia: Alex Rademakers

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 13 de juliol al 12 d'agost, de dimarts a divendres, a les 20.00 h; dissabtes, a les 18.00 h i 20.30 h; diumenges, a les 18.30 h

Espai Teatre Goya

Duració 90 min

Llengua Català

Preus 24-28 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades