Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Qui som?

Baró d’evel

Teatre Grec   25/07 - 27/07

El grup, l’individu i l’espai. Primera part d’un nou tríptic de la companyia catalanofrancesa, una obra grupal i sobre el grup a la qual seguiran un espectacle en solitari i una instal·lació plàstica.

Primera part d’un tríptic en el qual la ceràmica és, alhora, el material i el gest d’una investigació sobre els mons en construcció de la companyia, un viatge entre les maneres de creure i de fer junts d’aquest col·lectiu escènic. Qui som? fa una aposta: que el somni és un poder explorador i transformador, una força imaginària que desborda cada persona per connectar-la amb altres presències, una manera d’orientar-se en viatges obscurs i en països secrets. A l’argila. En plàstic. Entre els residus i l’eternitat.

“Els nostres mons interiors, els nostres territoris íntims són el caldo de cultiu dels paisatges socials del futur”, explica Camille Decourtye, el cinquanta per cent de la companyia. En aquest espectacle, ells busquen destacar allò que manté l’alegria, les ganes, allò que es resisteix i que canta i balla en nosaltres.

Baró d’evel són creadors d’unes cerimònies escèniques que convoquen arts diverses a participar en una conversa esquitxada d’imatges suggeridores. El moviment, la musicalitat, la concepció de l’espai i la recerca plàstica conflueixen en la unió d’aquests dos creadors i intèrprets. Una és Camille Decourtye, francesa, i l’altre és Blaï Mateu Trias, barceloní. Sempre busquen nous espais de joc i aporten al moviment una musicalitat i un ritme especials. Junts han creat, entre molts més, espectacles com Bestias (2015) i el díptic Là, sur la falaise (2018-2019).

Qui som?, un espectacle amb coproductors internacionals on hi ha una bona part d’intèrprets i creadors catalans, serà la primera part d’un tríptic, una obra grupal i sobre el grup a la qual seguirà l’espectacle en solitari Qui soc?. La trilogia es tancarà amb una instal·lació plàstica de fang cuit, On som?, que farà servir l’artesania per dur-nos a fer un viatge sonor.

Una producció de Baró d’evel.

Coproducció: Grec 2024 Festival de Barcelona, Festival d’Avinyó, ThéâtredelaCité - CDN Toulouse Occitanie, Festival Les Nuits de Fourvières, Festival Romaeuropa, MC93 - Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis, Le Grand T - Théâtre de Loire-Atlantique, Scène Nationale d’Albi-Tarn, Théâtre Dijon Bourgogne, Comédie de Genève, Les Théâtres Aix-Marseille / Grand Théâtre de Provence, Le Parvis Scène Nationale Tarbes-Pyrénées, Centro Cultural Belém a Lisboa, Les Halles de Schaerbeek - Brussel·les, Festival La Strada Graz, Théâtre de Liège, CDN de Normandie-Rouen, Les Célestins - Théâtre de Lyon, Scène Nationale du Sud Aquitain, Équinoxe - Scène Nationale de Châteauroux, Tandem - Scène Nationale de Douai-Arras, Scène Nationale de l’Essone, Théâtre-Sénart - Scène Nationale, Le Volcan - Scène Nationale du Havre, Théâtre d’Orléans / Scène Nationale, Le Grand R - La Roche-sur-Yon, Théâtre Châtillon Clamart, Malakoff - Scène Nationale, Théâtre Les Gémeaux Scène nationale - Sceaux, Cirque-Théâtre Elbeuf - PNC Normandie, Théâtre de Saint-Quentin en Yvelines - Scène Nationale. Hi col·laboren: L’animal a l’esquena a Celrà, CIRCa, PNC Auch Gers Occitanie, La Grainerie, Théâtre Garonne - Scène Européenne, i La Nouvelle Digue, Tolosa de Llenguadoc. Ajuts a la creació de la DGCA, Ministeri de Cultura i Comunicació francès, el Consell Departamental de l’Alta Garona i la ciutat de Tolosa de Llenguadoc. La companyia està subvencionada pel Ministeri de Cultura i Comunicació - Direcció Regional d’Afers Culturals d’Occitània / Pirineus Mediterrània, i la Regió Occitània / Pirineus Mediterrània. La companyia també rep ajudes de la ciutat de Tolosa de Llenguadoc.

Amb la col·laboració d'Artcena - écrire pour le cirque

Fitxa artística

De: Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias. Amb: Lucia Bocanegra, Noëmie Bouissou, Camille Decourtye, Miguel Fiol, Dimitri Jourde, Chen-Wei Lee, Blaï Mateu Trias o Claudio Stellato, Yolanda Sey, Julian Sicard, Martí Soler, Maria Carolina Vieira, Guillermo Weickert. Col·laboració en la posada en escena: Maria Muñoz – Pep Ramis / Mal Pelo. Col·laboració en la dramatúrgia: Barbara Métais-Chastanier. Disseny de l'escenografia i el vestuari: Lluc Castells. Disseny de la il·luminació: Cube / María de la Cámara, Gabriel Pari. Col·laboració musical i creació sonora: Fanny Thollot. Col·laboració musical i composició: Pierre-François Dufour. Material / recerca sobre color:Bonnefrite. Enginyer de percussió ceràmica: Thomas Pachoud. 

Cap tècnic: Romuald Simonneau, Samuel Bodin. Ceramista: Sébastien De Groot. Regidoria: Mathieu Miorin, Benjamin Porcedda. Cap d'il·luminació: Enzo Giordana. Cap de so: Cholé Levoy. Vestuari: Alba Viader. Cuina: Ricardo Gaiser. Director gerent i promoció: Laurent Ballay. Administració de producció:Caroline Mazeaud. Cap de producció: Pierre Compayré. Ajudantia d'administració : Élie Astier

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris dijous 25/7 - 22:00 H divendres 26/7 - 22:00 H dissabte 27/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració 120 min

Llengua Català, castellà i altres llengües

Preus 30 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades