Barcelona cultura

Raphaëlle

La Conquesta del Pol Sud

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) | 12/07 - 15/07

És la divisió en sexes una construcció cultural? S'ho pregunta una companyia dedicada al teatre documental que, aquest cop, pren com a protagonista una dona trans per parlar-nos sobre un món en transformació.

La Conquesta del Pol Sud ens proposa un trajecte que va de la història individual a la col·lectiva i ho fan combinant testimonis reals en escena i investigació periodística. Aquest cop, s'interroguen sobre un món que camina cap a la reivindicació del rol protagonista de la dona a la societat. El muntatge de La Conquesta del Pol Sud parteix d’una experiència individual de transició, de canvi de gènere, un recorregut vital marcat per la lluita per la identitat, per l’autoafirmació, pel trencament dels motlles. Una experiència que es forja en el si de la cultura europea, a França, i que qüestiona de molt a prop els referents i models amb els quals creixem. La lluita individual de la Raphaëlle Pérez ens parla del canvi col·lectiu que viuen les nostres societats. Alhora, la companyia investiga el tractament del gènere en altres cultures. Potser la divisió entre el masculí i el femení no és més que una simple  convenció occidental?

Raphaëlle projecta una mirada sobre un món globalitzat en plena transformació i ens parla sobre lluites i conquestes socials, sobre les minories, sobre l’educació que rebem i els rols que assumim. Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home? I, encara més, com podem viure en un món en procés de canvi on sembla que han desaparegut totes les certeses?

Una producció del Grec Festival de Barcelona 2018, La Conquesta del Pol Sud, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Fitxa artística

Creació i interpretació: Raphaëlle Pérez, Carles Fernández Giua, Eugenio Szwarcer Direcció: Carles Fernández Giua Disseny de l'escenografia i el vídeo: Eugenio Szwarcer Disseny de llum i ombra: Luis Martí Disseny del so: Damien Bazin

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dijous 12/7 - 20:00 H divendres 13/7 - 20:00 H dissabte 14/7 - 20:00 H diumenge 15/7 - 20:00 H

Espai Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)

Duració80 min

LlenguaCastellà

Preus 18 €

Adreçat aEn companyia

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut