Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Reminiscencia

Malicho Vaca Valenzuela / Le Insolente Teatre

Teatre Lliure Montjuïc - Espai Lliure 10/07 - 11/07

La paraula, el material d’arxiu i les imatges de Google Earth serveixen per explicar una història personal que, alhora, és una reflexió sobre Xile i la memòria, mig segle després del cop d’estat i amb els moviments socials actuals de fons.

L’autor i intèrpret Mauro Malicho Vaca farà servir la seva pròpia biografia com a material escènic en una proposta que porta el teatre a una nova dimensió en la qual conviu amb recursos audiovisuals i amb el que ens aporta internet. Perquè aquest assaig autobiogràfic és una passejada per llocs significatius de la biografia del mateix autor: des de l’hospital on va néixer fins a la relació amb els seus avis o les fotografies que conserva dels seus avantpassats. Tot, ambientat en el mateix lloc on va néixer Vaca i on ha viscut sempre la seva família: una població que recorrerem de dia i de nit, vista a través de la pantalla d’aquest gran mapa fotogràfic que és Google Earth. En aquesta peça de docuteatre digital interpretada en solitari per Malicho Vaca, viatjarem entre la vida de l’autor, la història dels seus i la del lloc on va néixer, tot a ritme d’un bolero que segurament heu sentit moltes vegades.

Firma l’espectacle un actor format a la Universitat de Xile i diplomat en Realització Audiovisual a l’Escuela de Cine de Chile. És també un narrador oral i treballa com a director i dramaturg de la companyia Le Insolente Teatre. Ha treballat en cinema i televisió però, amb la seva companyia teatral, ha creat muntatges com Boleros de almas perdidas (2014), Los hombres tristes (2016), Mónica: el truncado vuelo de la paloma (2017), Las cosas que nunca dije (2018) e Identidad #83 (2022), presentada fa poc als festivals FITAM Chile i FIBA Argentina

Fitxa artística

Creació i interpretació: Malicho Vaca Valenzuela. Dramatúrgia: Malicho Vaca Valenzuela. Direcció: Malicho Vaca Valenzuela. Interpretació: Malicho Vaca Valenzuela, Rosa Alfaro, Lindor Valenzuela. Ajudantia de direcció: Ébana Garín Coronel. Representació internacional i producció: Ébana Garín Coronel.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris 10 i 11 de juliol, a les 21 h

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració 50 min

Llengua Castellà

Preus 22 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades