Barcelona cultura

Richard III And They've Never Heard Of Love

Bárbara Mestanza, Paula Ribó

Direcció: Jason Trucco

Teatre La Gleva | 06/07 - 14/07

Grec Festival

Dues actrius deixen enrere una Barcelona immersa en una turbulenta situació política. Entre música i cançons, buscaran la veritat a l'altra banda de l'oceà, però acabaran pensant que és un bé tan escàs als diaris com als llibres d'història.

En què consisteix el somni americà? Per a aquestes dues barcelonines, consisteix a aterrar en un teatre de Nova York on començaran a assajar una posada en escena del Ricard III shakespearià. L'una serà el protagonista deforme i ambiciós que aconsegueix posseir el tron d'Anglaterra i l'altra interpretarà tota la resta de personatges, sempre sota la mirada atenta del director. Les dues actrius acaben de marxar d'una ciutat convulsa, on la situació política és confusa i controvertida. Elles, però, estan immerses en la ficció creada pel bard anglès. Fins que un llibre els descobreix que aquest personatge que porten a escena no era ben bé com el mostra Shakespeare i que potser Ricard III no era el tirà que va retratar. On és la veritat? S'ho pregunten, també, llegint els diaris nord-americans, que els parlen d'una Barcelona i d'uns fets que no són els que elles consideren autèntics. I és que el muntatge utilitza un clàssic del teatre per parlar-nos de la recerca de la veritat o, més ben dit, de la recerca de la nostra pròpia veritat.

Uns neons que simbolitzen el consum compulsiu i el somni americà il·luminen l'escena, on es desenvolupa una ficció metateatral. La van concebre les dues protagonistes l'octubre del 2017 durant un viatge a Los Angeles per conèixer la Meca del cinema. Allà van trobar un artista multidisciplinari, Jason Trucco, amb qui van imaginar aquest projecte, que s'ha desenvolupat en una residència a La MaMa Theatre, un mític escenari alternatiu de Nova York. És una ficció o és teatre documental? Trieu vosaltres mateixos, perquè els dos personatges protagonistes són, a la vegada, les mateixes artistes que els han imaginat: les actrius i intèrprets musicals integrants del projecte musical The Mamzelles, Bàrbara Mestanza i Paula Ribó. Les acompanya Jason Trucco, director del muntatge en la realitat i la ficció, que és artista resident al CultureHub, una comunitat d'art i tecnologia format per La MaMa Experimental Theatre Club de Nova York i el Seoul Institute of the Arts.

Una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona, Amici Miei produccions, Teatre la Gleva, La MaMa Experimental Theatre Club i Inconvinience Store.

Fitxa artística

Autoria: Bàrbara Mestanza i Paula Ribó Direcció: Jason Trucco Dramatúrgia: Bàrbara Mestanza, Paula Ribó, Jason Trucco Interpretació: Bàrbara Mestanza, Paula Ribó, Eduard Tudela i eugene the poogene Composició musical: Bàrbara Mestanza, Paula Ribó, Eduard Tudela Ajudantia de direcció: Júlia Barceló Producció: Júlia Simó Puyo

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre Escena híbrida

Dates i horaris dissabte 6/7 - 20:30 H diumenge 7/7 - 20:30 H dilluns 8/7 - 20:30 H dimarts 9/7 - 20:30 H dimecres 10/7 - 20:30 H dijous 11/7 - 20:30 H divendres 12/7 - 20:30 H dissabte 13/7 - 20:30 H diumenge 14/7 - 20:30 H

Espai Teatre La Gleva

Duració120 min

LlenguaAnglès amb sobretitulació en català

Preus16-20 €

Adreçat aPassions

Altres criteris Internacional Coproducció

Altres

Articles relacionats

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut