Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Rocío Márquez & Bronquio

Músiques en Paral·lel

Tercer cielo

Av. Paral·lel, 62 16/07

El flamenc i els sons urbans i electrònics es combinen en un disc que es marca com a objectiu portar el cante a públics nous utilitzant totes les eines possibles.

Ella, nascuda a Huelva, és un dels talents més clars i aplaudits del cante flamenc actual. I ell, que va néixer a Jerez, és un dels grans de l’escena electrònica i urbana. Potser l’heu sentit ja en solitari o bé col·laborant amb grans noms com els de Kiko Veneno o la banda de pop Vera Fauna. Santi Bronquio, més conegut com a Bronquio, ja havia fet remescles d’alguns dels temes de Rocío Márquez, però fins ara no s’havien embarcat en una aventura de tant pes com un treball discogràfic conjunt. Guanyadora l’any 2008 d’una Lámpara Minera al Festival Internacional del Cante de las Minas, a La Unión, Rocío Márquez és hereva de la tradició de veus femenines de Carmen Linares, Lole Montoya o tantes altres que han obert camí en una escena flamenca tan masclista com la resta de la societat en la qual vivim. Ella, però, pensa que aquest és un gran moment per a les dones en el món del flamenc. I per obrir-se a un món que és gran i divers, manifesta la voluntat decidida d’avançar i experimentar, d’aquí que abracés la proposta de col·laborar amb Bronquio i d’obrir la porta de la seva música als sons electrònics i urbans. Ho fa en unes cançons que tenen lletres de poetes contemporànies com ara Carmen Camacho o Macky Chuca, amb les paraules de les quals Rocío li canta a la humanitat dels nostres temps. Es tracta de trobar nous públics i, en aquesta tasca, electrònica, sons urbans i la poesia dels nostres dies són elements complementaris amb una escenografia i un ús de les noves tecnologies que confereixen dimensions noves als seus concerts.

El treball que veurem al Grec 2022 Festival de Barcelona, igual que l’actuació al festival de la bailaora Ana Morales (amb la coreografia Peculiar), és un dels resultats del programa de residències In Progress impulsat aquest 2022 pel municipi malagueny de Torrox.

Una producció de Delirioyromero Producciones, SL
Amb el suport de l’Agència Andalusa d’Institucions Culturals de la Junta d’Andalusia.
Residència In Progress - Flamenco Festival, Ajuntament de Torrox i Fundación Concienciarte.

 

Fitxa artística

En escena: Rocío Márquez (veus, cossos) & Bronquio (programació, sintetitzador) Moviment escènic i coreogràfic: Antonio Ruz Escenografia i vestuari: Roberto Martínez Disseny de la il·luminació: Benito Jiménez Espai sonor: Javi Mora Concepte i direcció artística: Emilio Rodríguez Cascajosa, Juan Diego Martín Cabeza Lletres: Carmen Camacho, Rocío Márquez, Macky Chuca, Luis García Montero, Antonio Manuel, Livia Marín, Santiago Gonzalo, Sant Agustí, Federico García Lorca, Miguel de Unamuno, Antonio Mairena Concepció de les polifonies: Carmen Morales Músics a l’estudi: 41V1L (veu), Los Mellis de Huelva (palmes i veus de suport), Antonio Serrato (contrabaix), Xoan Sánchez (percussions), Escolanía Jardín Menesteo amb la direcció de Lupe Matarranz Gutiérrez (cors), Lorena Álvarez (guitarra), Daniel Escortell (baix), Antonia Pantoja i Rocío Valencia (cors), Vicente Parrilla (flauta), Íñigo Bregel (sintetitzadors) Enginyer de so: Jordi Gil Mescla: Álex Ferrer Direcció de producció: Ernesto Novales Fotografia: Lhaura Raín Ajudanta de fotografia: Carmela Alonso

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris dissabte 16/7 - 20:30 H

Espai Av. Paral·lel, 62

Preus 15 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades