Barcelona cultura

Rodrigo Cuevas

Trópico de Covadonga

Teatre Grec 27/07

Entrades exhaurides
Provocar des de la tradició? Sembla una contradicció, però és el que fa un músic singular que parla, en les seves cançons, de temes eterns amb un embolcall sonor que es basa en un folk hibridat amb l'electrònica i els ritmes més diversos.

Si encara no el coneixeu, us direm que va néixer a Oviedo el 1985 i que és un artista total que es qualifica a si mateix com a "agitador folklòric". No és estrany perquè els concerts de Rodrigo Cuevas són espectacles integrals que impliquen disciplines diverses, unes propostes escèniques (Trópico de Covadonga és la tercera, després d'Electrocuplé i d'El mundo por montera) on els aspectes musicals, el moviment i el vídeo es combinen en una cerimònia de música folklòrica i electrònica, bon humor, unes certs dosis d'erotisme, videoprojeccions i coreografies.

No hi ha manera de definir aquest artista inclassificable. Cal veure'l en escena per apreciar com cal la seva visió de les arrels des de la contemporaneïtat. I és que aquest espectacle, basat en les cançons del disc Manual de cortejo, enregistrat amb Raül Refree, parla dels mateixos temes dels quals tracten les cançons populars de tota la vida, assumptes com l'amor i el festeig que reflecteixen un món, el de l'Astúries tradicional, que és tan antic que resulta exòtic. D'aquí que Rodrigo Cuevas rescati un llegat tradicional custodiat fins ara per senyores de tota la vida i el porti a l'escenari en un muntatge que pren el nom del paral·lel imaginari que passa per Covadonga, però que dona la volta al món sencer. En aquest espectacle trobareu una combinació del món d'ahir i el món d'avui que no només transmet valors humanistes, sinó que també aposta per la llibertat sexual, pels valors compartits entre generacions i, especialment, per la bellesa en estat pur. Una festa que lliga les tradicions de tota la vida amb la modernitat més decidida.

Fitxa artística

Interpretació musical: Rodrigo Cuevas (veu, percussions), Mapi Quintana (panderos, cors, palmas, vocòder, contrabaix), Juanjo Díaz (percussions), Rubén Bada (guitarra elèctrica, baix, efectes, cors), Tino Cuesta (sintetitzadors, cors, programacions, acordió) Fotografies: Ricardo Gaete, @lacostastudio

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dimarts 27/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Preus 24 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades