Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Roseland Musical

Jo soc d’aquí

saT! - Sant Andreu Teatre 19/07 - 20/07

Aquest espectacle de dansa per a infants i joves retrata la vida d’un grup de veïns al pati interior d’una illa de l’Eixample mitjançant uns fragments que mostren com, malgrat les diferències, el contacte i la convivència teixeixen lligams comunitaris.

Entreu en una escola o en un institut de Catalunya i podreu veure-hi clarament la interculturalitat que enriqueix el nostre país. La globalització i les transformacions socials i polítiques dels últims anys han fet que, des de fa molt de temps, gent amb orígens ben diversos neixi, visqui i treballi arreu del territori. Aquesta diversitat que és tan present al metro, al carrer, en una aula o a qualsevol pati d’escola no sempre queda representada en els escenaris del teatre. El teixit social ha canviat i per evidenciar aquest nou paradigma i treballar en la igualtat d’oportunitats, Jo soc d’aquí parteix de l’aliança artística entre la directora i coreògrafa barcelonina Marta Almirall i la ballarina barcelonina d’origen senegalès Anna Mbengue. S’hi afegeix un equip de ballarins i músics residents a Catalunya i amb orígens en llocs ben diferents. Són un col·lectiu d’artistes amb edats i experiències professionals i personals diverses. A més a més, la creació de l’espectacle ha estat enriquida amb les trobades regulars amb un grup d’adolescents de Nou Barris que han aportat una mirada externa al muntatge.

Diferents estils de dansa i de música dialoguen i s’entrellacen, i donen a conèixer aquest conjunt de veïns i veïnes que es troben entre terrats, finestres, patis, galeries, balcons i habitatges, oberts a la connexió i a la comunicació. Unes projeccions immersives d’aquest pati barceloní ens acompanyaran i construiran l’escenari d’un espectacle ple d’energia i de color. Descobrirem com la barreja de cultures i d’orígens enriqueix l’escena, la ciutat... i a nosaltres mateixos. Al voltant de tot això, l’espectacle es construeix sobre una pregunta, però sobretot sobre una resposta: “I tu, d’on ets? Jo soc d’aquí”.

Una coproducció de Grec 2023 Festival de Barcelona i de Roseland Musical. 

Un projecte dins del marc “Eix singular d’arts escèniques”, part de “Caixa d’eines”, dels programes de Cultura i Educació del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 10 anys.

S’adverteix els espectadors i espectadores que durant l’espectacle s’utilitzen efectes lumínics amb llum estroboscòpica.

Fitxa artística

Idea del projecte i direcció coreogràfica: Marta Almirall, Anna Mbengue. Direcció artística: Marta Almirall . Coreografia: creació col·lectiva. Repetidora i ajudant de coreografia: Anna Planas. Mirada externa: alumnes de l’Institut Turó de Roquetes de Barcelona.. Intèrprets: Anna Mbengue, Aminata Diao (dansa africana), Maragda Induráin (dansa contemporània i acrobàcia), Yahya Sarr 'Dave' (dansa urbana i afrobeat), Marta Gómez/Miriam Salvador (dansa urbana), Guillem Ripoll (dansa contemporània i urbana). Composició musical: Oscar Taylor Opoku, Ismael Bamba (Col·lectiu Jokkoo). Visuals/escenografia: Roman Cadafalch, Rubén Carrillo. Disseny i confecció de vestuari: Marcela Salgado. Disseny d’il·luminació: Andreu Fàbregas. Tècnica de so i de llum: Gemma Abellán. Cap de producció: Clara Soler. Difusió i comunicació: Silvia Framis. Producció: Roseland Musical.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris 19 i 20 de juliol a les 18:30 h

Espai saT! - Sant Andreu Teatre

Duració 60 min

Llengua Espectacle sense paraules

Preus 12 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades