Barcelona cultura

Roseland Musical

Geometria

Mercat de les Flors - Sala Ovidi Montllor08/07 - 09/07

Grec Festival

Poseu-vos les ulleres, que comença la funció. Aquest és un espectacle en 3D que fa servir el llenguatge de la dansa i les tecnologies més noves per parlar-nos sobre un dels primers camps del coneixement en els quals es va endinsar la humanitat.

Us heu preguntat mai què és la geometria? Ens referim al camp del coneixement que tracta els objectes i les figures i la relació que mantenen amb l’espai. Durant la funció, un espectacle abstracte que reflexiona sobre com les formes geomètriques estan implícites en el moviment i en la utilització coreogràfica de l’espai, us parlaran de coses com la distància, la posició, la superfície, el volum o la forma, de la manera més divertida. Se n’encarreguen els tres protagonistes, uns cossos geomètrics amb qualitats humanes que condueixen no tant un espectacle com una experiència feta de música, de dansa, de paraules en forma de poema i d’unes imatges sorprenents. En podreu gaudir intensament fent servir les ulleres especials que us facilitarà la companyia i que us permetran submergir-vos en un món de projeccions geomètriques i en 3D on no falten ni els làsers ni un vestuari fet a base de leds. Hi veureu un cercle, un triangle i un quadrat expressant emocions i caràcters humans i ballant dansa contemporània, però també danses urbanes o dansa acrobàtica, i tot, amb una música que us deixarà clara la relació entre aquesta art sonora i la geometria. Sons acústics i electrònics i sons naturals formen part de la banda sonora del muntatge, una creació de Xavier Oró que comparteix protagonisme amb els poemes de la il·lustradora i poeta Montserrat Ginesta. Com a part fonamental de l’espectacle, unes coreografies que combinen la frescor de joves valors de la dansa, com Aina Lanas i Arias Fernández, amb la saviesa i la veterania d’Anna Planas.

Signa la proposta la directora artística i coreogràfica de Roseland Musical, Marta Almirall, una ballarina, coreògrafa, directora artística i gestora cultural que l’any 2007 va obtenir el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Dansa en reconeixement a la seva trajectòria professional. Almirall també dirigeix alguns coneguts festivals impulsats per l’Ajuntament, que van del Mercè Arts de Carrer (MAC Festival, festes de la Mercè) al festival literari per a nenes i nens Món Llibre, entre d’altres.

Una producció de Roseland Musical.

Amb la col·laboració de la Sala Miguel Hernández de Sabadell.​

L’espectacle (enregistrat el 9 de juliol) s’emetrà en diferit per televisió el dissabte, 18 de juliol, a les 19.00 h.​ (Horari per confirmar)

Fitxa artística

Autoria i direcció artística: Marta Almirall Ajudantia de direcció: Anna Planas Textos: Montserrat Ginesta Coreografia: Anna Planas, Aina Lanas, Arias Fernández Interpretació: Aina Lanas, Arias Fernández, Anna Sagrera Audiovisual: Onionlab Direcció audiovisual: Jordi Pont Disseny de la il·luminació: Andreu Fàbregas Creació musical: Xavier Oró Disseny del vestuari: Montserrat Ginesta Confecció del vestuari: Patra Ariño, Gonzalo Colosia Producció executiva: Ester Rodríguez Comunicació: Sílvia Framis Fotos: Roxana Rubio

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa Familiar

Dates i horaris dimecres 8/7 - 19:00 H dijous 9/7 - 19:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració55 min

LlenguaCatalà, castellà i anglès

Preus 5 €

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut