Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Rovira vs. Rodríguez

Cristina Clemente & Nelson Valente

Sala Versus Glòries 24/07 - 05/08

Les matriarques de dues famílies propicien una trobada entre els seus. I és que tenen una cosa important i trasbalsadora que explicar-los. Una nova creació teatral que és part d'una experiència de col·laboració escènica internacional.

Això és una comèdia o un drama? Una mica totes dues coses, perquè en aquesta història sobre uns personatges habitualment silenciats es produiran tant situacions còmiques com angoixants. La família Rovira visita la família Rodríguez. La Mercè i la Sílvia, les matriarques d’ambdues famílies, han propiciat la trobada. Les dues dones s’estimen i ara només falta que les famílies es coneguin. Totes dues estan molt nervioses i amb la il·lusió que tot surti bé. Però no serà fàcil. Cada família traurà a la llum un univers de tradicions, secrets, judicis i prejudicis, generant situacions tant hilarants com angoixants. Rovira vs. Rodríguez és una comèdia amb un costat dramàtic, que contraposa dues cultures, que posa en el centre del relat a la gent gran, tan silenciada i ignorada per la societat. Firmen la dramatúrgia d'aquesta història, conclusió de dues altres històries que ja heu pogut veure en setmanes anteriors, una dramaturga barcelonina i un dramaturg de Buenos Aires que han treballat conjuntament en aquest projecte de col·laboració entre sales i entre ciutats.

El muntatge forma part d'un projecte conjunt de col·laboració entre autors, autores, directors i directores catalans i de l'Argentina. Ha estat dissenyat entre tres sales de proximitat en el marc del projecte On el teatre batega, El Maldà (La paella del dijous), la Sala Flyhard (Silvia) i la Sala Versus Glòries (Rovira versus Rodríguez), cadascuna de les quals acollirà un muntatge diferent amb personatges compartits: aneu a veure-les totes tres i tindreu una visió de conjunt de la història que us expliquen. Les obres es veuran de moment a Barcelona, amb la intenció de fomentar les relacions artístiques bilaterals mitjançant l’intercanvi de professionals de les arts escèniques en projectes de producció i coproducció. En un futur pròxim, els muntatges produïts en aquesta iniciativa es podrien veure també en sales de Buenos Aires.

Una producció d’On el teatre batega, Sala Flyhard, El Maldà i Sala Versus Glòries.

En coproducció amb el Grec 2023 Festival de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Iberescena.

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Cristina Clemente, Nelson Valente. Interpretació: Jordi Andújar, Gabriel Beck, Lluïsa Castell, Núria Cuyàs, Mayra Homar, Lide Uranga, Julian Ponce. Ajudantia de direcció: Muguet Franc. Escenografia: Elisenda Pérez. Figurinisme: Maria Albadalejo. Disseny d’il·luminació: Xavi Gardés. Disseny de so: Damià Duran. Estudiant en pràctiques de producció: Anna Castañé (Formació Xarxa de Productores). Estudiant en pràctiques d’íl·luminació: Quim Algora (IT). Coordinació de producció de la trilogia: Montse Farrarons, Clara Cols. Producció executiva: Jofre Blesa, Marina Marocs, Sergio Matamala. Coordinació artística:Adrià Aubert, Jofre Blesa, Sergio Matamala. Comunicació i premsa: Rafaela Rivas, Ester Cánovas, Anna Castillo, Elisenda Riera.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 24 de juliol al 5 d’agost, de dilluns a dissabte, a les 20 h

Espai Sala Versus Glòries

Duració 75 min

Llengua Català i castellà

Preus 18 €

Altres criteris Coproducció On el teatre batega

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades