Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Silvia

Nelson Valente

Sala Flyhard 05/07 - 18/07

Entrades exhaurides
Una dona anciana que ha viscut la seva existència entre l'Argentina i Barcelona s'enfronta a una crisi vital de conseqüències inesperades. Aquesta nova creació teatral és part d'una experiència de col·laboració escènica internacional.

Un dels grans noms del circuït escènic alternatiu de Buenos Aires, és, també, un nom conegut dels escenaris barcelonins. Us parlem de Nelson Valente, un autor que hem vist ja en algunes ocasions a la ciutat (Sólo llamé para decirte que te amo ha estat una de les últimes o Gossos, que es va estrenar al Grec 2020). A Silvia, ens explica la història d'una dona que va fer tot el que s'esperava d'ella al llarg de tota la seva vida. Es va casar, va tenir dos fills i va formar una família. Avui, als setanta anys, ja vídua, torna a Barcelona a retrobar-se amb el que va ser el veritable amor de la seva vida. Abans de poder donar curs al seu desig, haurà d'enfrontar les situacions no resoltes del seu passat, els mandats familiars, els prejudicis, les pors i els vincles del present. Travessant aquesta crisi vital, Silvia estarà disposada a canviar la seua vida radicalment i per sempre, encara que això comporti conseqüències inesperades.

Aquest muntatge forma part d'un projecte conjunt de col·laboració entre autors, autores, directors i directores catalans i de l'Argentina. Ha estat dissenyat entre tres sales de proximitat en el marc del projecte On el teatre batega, El Maldà (La paella del dijous), la Sala Flyhard (Silvia) i la Sala Versus Glòries (Rovira versus Rodríguez), cadascuna de les quals acollirà un muntatge diferent amb personatges compartits: aneu a veure-les totes tres i tindreu una visió de conjunt de la història que us expliquen. Les obres es veuran de moment a Barcelona, amb la intenció de fomentar les relacions artístiques bilaterals mitjançant l’intercanvi de professionals de les arts escèniques en projectes de producció i coproducció. En un futur pròxim, els muntatges produïts en aquesta iniciativa es podrien veure també en sales de Buenos Aires.

Una producció d’On el teatre batega, Sala Flyhard, El Maldà i Sala Versus Glòries.

En coproducció amb el Grec 2023  Festival de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Iberescena.

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Nelson Valente. Interpretació: Lide Uranga, Julian Ponce, Mayra Homar, Gabriel Beck Escenografia: Elisenda Pérez Figurinisme: Maria Albadalejo. Disseny d’il·luminació: Xavi Gardés. Disseny de so: Damià Duran. Estudiant en pràctiques de producció: Anna Castañé (Formació Xarxa de Productores). Estudiant en pràctiques d’il·luminació: Quim Algora (IT). Coordinació de producció de la trilogia: Montse Farrarons, Clara Cols Producció executiva: Jofre Blesa, Marina Marocs, Sergio Matamala. Coordinació artística:Adrià Aubert, Jofre Blesa, Sergio Matamala Comunicació i premsa: Rafaela Rivas, Ester Cánovas, Anna Castillo, Elisenda Riera

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 5 al 18 de juliol, de dilluns a dissabte, a les 20 h

Espai Sala Flyhard

Duració 75 min

Llengua Castellà

Preus 18 €

Altres criteris Coproducció On el teatre batega

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades