Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Sílvia Pérez Cruz

Circular

Teatre Grec   26/06 - 28/06

Entrades exhaurides
Una veu tan bella com lliure i que ha estat en moltes ocasions al festival repassa una vida de complicitats artístiques a l’escenari del Teatre Grec, però també esdevé el centre d’un univers musical que aquest mes s’estén per sales diverses de la ciutat.

Sola, amb altres músics com el contrabaixista Javier Colina i amb mites de la música del segle XX com Toquinho, però també amb pianistes de jazz en el millor moment (Marco Mezquida) o amb els músics i productors més moderns com Raül Refree... A Sílvia Pérez Cruz l’hem vist fins a vuit cops al Grec Festival de Barcelona des de l’any 2008 al 2023 i en la majoria d’ocasions el seu talent ha estat acompanyat d’altres grans artistes, com va fer l’any passat, quan ja va pujar a l’escenari del Teatre Grec amb Liliana Herrero i Maria Gadú. El 2023 passat, va editar un disc, Toda la vida, un día, en el qual els cicles de la vida s’enllacen de manera circular. Moltes cançons van néixer en la solitud de la pandèmia, però han acabat enregistrades en companyia de prop de noranta “solituds” més: les dels músics i músiques que han intervingut en el treball. Sílvia Pérez Cruz el presenta ara en una gira en la qual, a cada parada reprèn la complicitat artística amb algun dels músics amics que té repartits pel món i que l’acompanyen. A Barcelona hi haurà una versió especial i única amb un munt de primeríssimes veus, on el cor inclourà Damien Rice, Carmen Linares, Salvador Sobral, Rita Payés, Nico Roig, Carme Canela, Judit Neddermann, Juan Quintero, Carles Dénia o Celeste Alías, entre altres. La llista d’artistes especialment convidats que actuaran amb Sílvia Pérez Cruz al Teatre Grec i que serà diferent en cadascun dels dies d'actuació, inclou la cantant i compositora mexicana Natalia Lafourcade o un geni veterà com el guitarrista flamenc Pepe Habichuela, entre altres.

Tots aquests músics que aporten les seves veus a un cor de luxe o que acompanyen l’artista en escena formen part del seu món artístic, igual que molts creadors i creadores d’arts diverses que han estat en contacte amb ella des d’altres territoris. Així, alguns d’aquests artistes, des del ballarí Andrés Corchero fins a Carlos Marquerie i altres noms més joves i menys coneguts (per ara) tenen concerts o espectacles propis en la programació del festival i porten a les sales de la ciutat, sota el nom de Circular, l’univers de Sílvia Pérez Cruz com a artista especialment associada al Grec 2024. Consulteu el programa complet, que paga la pena.

Una coproducció del Pez Cruz i el Grec 2024 Festival de Barcelona.
 

Fitxa artística

Interpretació musical: Sílvia Pérez Cruz i artistes convidats.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dimecres 26/6 - 22:00 H dijous 27/6 - 22:00 H divendres 28/6 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Preus 35 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades