Barcelona cultura

Soc una nou

Ramon Molins, a partir del conte original de Beatriz Osés

Mercat de les Flors - Sala Ovidi Montllor 01/07 - 02/07

Buscar la bellesa, plantejar més preguntes que respostes, divertir, emocionar, commoure: aquests són els reptes que es proposa Zum-Zum Teatre en portar a escena un conte especialment suggeridor sobre un nen refugiat i els seus veïns i veïnes.

L’Omar i la seva família fugen d’una guerra que els ho ha pres tot i s’embarquen en una pastera amb l’objectiu desesperat d’aconseguir una vida millor. Una tempesta, però, desbarata aquesta fugida i el nen veu, terroritzat, com el mar s’empassa els seus pares i tots els seus companys de viatge.

L’Omar arriba a les costes italianes convertit en un orfe, en un refugiat, en un intern d’un centre d’acollida i, davant la por de ser retornat al seu país d’origen, s’escapa i s’amaga dalt d’una noguera. Aquesta noguera està al jardí de la Rossana Marinetti, una advocada amargada i solitària que té tot el veïnat en contra per culpa d’un seguit de denúncies estrafolàries que, dia sí dia també, interposa contra els seus conciutadans: una s’ha equivocat en els colors de les bosses d’escombraries, l’altre té una màquina de cosir que fa massa soroll i algú altre ha deixat mal aparcat el carro de la compra al supermercat.

Però alguna cosa passa quan Marinetti coneix l’Omar, perquè aquesta temuda advocada decideix representar el nouvingut en el seu judici d’extradició i es treu de la màniga un argument insòlit: “Aquest nen és una nou”. I és que una antiga llei diu que qualsevol fruit que caigui de l’arbre pertany a la persona propietària dels terrenys on ha caigut, així que... l’Omar no és un nen, és una nou i, per tant, li pertany.

Vet aquí una història de persones solitàries que porten una vida trista i grisa, de gent que, quan coneixen l’Omar, no el veuen com un nen refugiat que no encaixa en la nostra societat, sinó com un raig de vida que aporta llum a les seves fosques existències.

Soc una nou és la nova estrena de la companyia liderada pel dramaturg i director Ramon Molins, que fa molts anys que manté viu el compromís d’explicar històries per a persones adultes a partir de 4 anys, en uns espectacles que ofereixen la màxima qualitat artística. Ja va passar pel Grec Festival de Barcelona l’any 2017 (La gallina dels ous dor) i el 2019 (Polzet). Signa la història original Beatriz Osés, autora d’una història (Soy una nuez, en el títol original) que va guanyar el premi Edebé de literatura infantil l’any 2018.

Una producció de Zum-Zum Teatre.

Espectacle recomanat a partir de 6 anys.

Fitxa artística

Autoria: Ramon Molins, a partir del conte original de Beatriz Osés Direcció: Ramon Molins Interpretació: Jesús Agelet, Andrés Batista, Begonya Ferrer, Jordi Gilabert/Albert Garcia Composició musical: Antoni Tolmos Música en directe: Antoni Tolmos Disseny i construcció de l’espai: Joan Pena Vestuari: Rosa Solé Disseny de la il·luminació: David Bofarull a.a.i Disseny del so: Sergio Sisques Producció executiva: Txell Burgués Distribució: Txell Burgués Fotografia: David del Val

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dijous 1/7 - 18:00 H divendres 2/7 - 18:00 H

Espai Mercat de les Flors

Duració 55 min

Llengua Català

Preus 12 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades