Barcelona cultura

Sodoma.cat 120 jornades dins

Núria Martínez-Vernis, Cristina Morales, Lolita Bosch, Juana Dolores Romero, Dolors Miquel, Luna Miguel, María Galindo, Carolina Meloni, Arelis Uribe

Espectacle en línia | 17/07 - 18/07

Grec en obert

Una mostra de teatre escrit o una performance d’escriptura en la qual les persones del públic podran ser observadores, lectores, escopòfiles o escriptores en potència.

Escriptores de l’Amèrica Llatina i de la Península es tanquen en una sala de xat per endinsar-se durant 12 hores ininterrompudes en Les 120 jornades de Sodoma. Una reinterpretació, una il·luminada boscúria genital i mandrosa, una lletania narrativa: poesia descarada perquè és escrita i descarnada per l’anonimat de totes elles.

Us podeu connectar des de casa, però, durant el dia, també trobareu pantalles obertes al públic a:

Llibreria Calders (passatge de Pere Calders, 9), a partir de les 17:00 h. 

 

Amb la participació de:

Carolina Meloni (Tucumán, Argentina, 1975). 

És filòsofa i escriptora, a més de professora d’Ètica i Pensament Polític a la Universitat Europea de Madrid. És especialista en pensament feminista contemporani, teories del gènere i postcolonialismes.

Més informació a:

https://www.elsaltodiario.com/autor/carolina-meloni-gonzalez

María Galindo (La Paz, Bolívia, 1964)

Ella diu que és habitant vitalícia de l’anormalitat i GLBT (grassa, lesbiana, boliviana i tossuda). Forma part del col·lectiu Mujeres Creando, fa ràdio, pinta grafits, és agitadora de carrer i cuinera, a més de professora interina i accidental de Filosofia a la Universitat Pública de La Paz. Ha escrit llibres sobre el feminisme i el procés de despatriarcalització, a més de ser autora de diverses produccions audiovisuals. 

Més informació a:

http://mujerescreando.org/

Arelis Uribe (Santiago de Xile, 1987)

Periodista i escriptora, ha publicat ficcions en forma de contes, a més d’articles d’opinió. Va ser directora de Comunicació de l’organització feminista Observatorio Contra el Acoso Callejero Chile, que va promoure la llei contra l’assetjament sexual en espais públics al seu país. Ha estat professora d’escriptura a la Universitat de Santiago i a la Universitat de Xile. Actualment compon cançons i estudia un màster en Escriptura Creativa a la Universitat de Nova York.

Més informació a:

http://editorialtransito.es/producto/quiltras/

Cristina Morales (Granada, 1985)

És autora de novel·les i contes que han guanyat diversos premis literaris, però també ha treballat com a dramaturga amb artistes com ara la coreògrafa i ballarina Sol Picó i la directora teatral Sara Molina. És llicenciada en Dret i Ciències Polítiques i especialista en Relacions Internacionals, a més de membre de la companyia de dansa contemporània Inciativa Sexual Femenina i productora de la banda de punl At-asko.

Núria Martínez-Vernis (Barcelona, 1976)

Poeta i animal escènic. Té tres llibres de poesia publicats i ha rebut premis i reconeixements diversos. Des de fa temps, és part del grup Cataclístics. També del grup d’improvisació poètica Nicomedes Mendes i d’Anarquia és independència. Forma part, com a poeta, del grup MIS (Moviment d’Insurrecció Sonora) i ha col·laborat amb artistes de disciplines diverses que van del teatre a la música.

Més informació a:

https://www.youtube.com/channel/UCXBT0bTzVSMyxW0JS7byIJw?view_as=subscriber

Luna Miguel (Alcalá de Henares, 1990) 

Fa de periodista i editora a Barcelona, però també ha publicat sis reculls de poesia, a més d’haver escrit una novel·la i haver publicat assajos. 

Juana Dolores Romero Casanova (1992, El Prat de Llobregat)

Filla d’immigrants andalusos a Catalunya, ha estudiat a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre i ha fet Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona. Investiga la tensió entre les ideologies i la bellesa, però també reflexiona sobre els límits del vídeo i la poesia. Acaba de rebre el 56è Premi Amadeu Oller de poesia catalana.

Més informació a:

www.juanadolores.com

Dolors Miquel Abellà (Lleida, 1960)

És poeta, traductora, pensadora, rapsoda i defensora aferrissada de la natura i dels animals. Va néixer en una ciutat amb riu, a la vora d’un turó on niaven cigonyes i altres ocells. Ara viu vora la mar. Creu en la igualtat de l’ésser humà, sense cap restricció per gènere o orientació sexual. A més de poesia, ha escrit una única obra de teatre Pallarina, poeta i puta, que es va veure al Grec 2012 Festival de Barcelona.

Lolita Bosch (Barcelona, 1970)

Escriptora i activista que treballa contra la violència, la pobresa extrema i l’exclusió social. Des de fa molts anys investiga el procés d’autoaprenentatge de creació i pensament literari per convertir-lo en una eina que permeti generar un moviment social, transversal i global, per al bé íntim i col·lectiu.

Més informació a:

http://lolitabosch.com/

 

Fitxa artística

Escriptores: Núria Martínez-Vernis, Cristina Morales, Lolita Bosch, Juana Dolores Romero, Dolors Miquel, Luna Miguel, María Galindo, Carolina Meloni, Arelis Uribe  Escenari: Roger Bernat, Mar Canet, Varvara Guljajeva Coordinació: Helena Febrés Fraylich

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris Del 17 al 18 de juliol de les 17.00 a les 5.00 h

Espai Espectacle en línia

LlenguaCatalà i castellà

Preus Entrada lliure

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut