Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Solar

Mos Maiorum

El Maldà 22/07 - 23/07

Blat o electricitat? Menjar o energia? Aquestes disjuntives us sonaran estranyes, però tenen molt a veure amb el món d'avui. Ens ho mostra una companyia dedicada al teatre documental i polític. I si canviem l'hort per plaques solars?

Veniu i canteu. Participareu en un ritual que té com a objectiu invocar uns testimonis que ens explicaran què està passant en el camp dels nostres dies. Ho veurem mitjançant la tècnica del verbatim, mitjançant la qual un intèrpret diu, literalment, les frases i els diàlegs que ha pronunciat una persona real i les reprodueix de manera exacta en escena. Aquests testimonis, mitjançant tres intèrprets i músics, us parlaran del negoci d'instal·lació de plaques fotovoltàiques i com aquests ginys destinats a produir electricitat s'estan menjant grans superfícies destinades a la producció de blat o altres aliments imprescindibles. Està perdent el món rural la identitat? En quin moment s'ha perdut la sobirania alimentària? Una vegada tot el camp s'hagi convertit en una gegantina central elèctrica, com seran les cançons de treball dels que hi conreïn?

Migracions, gentrificació, comportaments gregaris i altres assumptes que generen conflictivitat social, com ara una transició energètica feta a cuitacorrents i sense planificació, són assumptes que interessen especialment als integrants de Mos Maiorum. És un col·lectiu teatral fundat l'any 2015 i amb un mètode de treball singular: creen dramatúrgies basades en entrevistes i enregistraments sonors. Alba Valldaura i Ireneu Tranis, juntament amb els col·laboradors habituals Clàudia Vilà (disseny de l'espai) i Guillem Llotje (espai sonor), són els integrants de la companyia que ha presentat espectacles com ara Mos Maiorum, sobre el tema de les migracions; Gentry (Grec 2018), sobre la gentrificació (premi Adrià Gual 2017 de l’Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona), i Turba (2020), sobre els mecanismes de mobilització de les masses, un muntatge fruit de la residència feta durant l'any 2019 al Teatre Lliure.

Una coproducció de Mos Maiorum, la Fira Mediterrània (Manresa) i el Festival de Llegendes de Catalunya (Sant Martí de Tous).

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, el CCCB, la Factoria Sí i l'Ajuntament de Montgat.

Fitxa artística

Creació col·lectiva: Mos Maiorum. Direcció artística: Ireneu Tranis. Direcció escènica i disseny d'espai: Clàudia Vilà. Dramatúrgia: Ireneu Tranis, Alba Valldaura. Interpretació: Alba Valldaura, Martina Tresserra, Ireneu Tranis. Espai sonor i música electrònica: Guillem Llotje. Vestuari: Adriana Parra. Làser: Marcello Nardone - INZIST. Direcció tècnica i il·luminació: Dani Miracle. Assessoria litúrgica: Marquet Sempere-Moya. Assistència d’escenografia: Lydia Cornillet. Construcció de l’atrezzo: Xavier Arbonès. Col·laboració en la dramatúrgia: Estel Solé. Producció: Muntsa Roca (Anastàtica Cultural). Agraïments: a tots els testimonis entrevistats, Arnau Obiols, Fabra i Coats i Antic Teatre.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris 22 de juliol a les 20 h i 23 de juliol a les 12 h i a les 19 h

Espai El Maldà

Duració 70 min

Llengua Català

Preus 18 €

Altres criteris BCN Crea On el teatre batega

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades