Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Sono io?

Circus Ronaldo

Mercat de les Flors - Sala Ovidi Montllor 20/07 - 21/07

Una trobada entre un pare i un fill, una cita entre públics i artistes o el lloc on es creuen el teatre, el circ de tota la vida i les formes contemporànies de l'espectacle.

Potser ja heu viscut sense sortir de casa vostra l'abisme entre generacions i potser ja us comença a fer l'efecte que formeu part del passat i que és algú altre qui li posa cara al futur... És el que viuen Danny i Pepijn Ronaldo, pare i fill i representants de dues generacions d'una nissaga que té les arrels al món del circ des del segle XIX. L'any 2020 va morir Johnny Ronaldo, cinquena generació d'artistes de circ que va deixar la seva herència artística en mans de Danny i David Ronaldo. Ells són la sisena generació d'artistes, però n'hi ha més. En escena, Danny Ronaldo i el seu fill, Pepjin, mostraran al públic el seu amor pels jocs, per la música i pel circ i, amb aquests amors compartits, establiran ponts entre generacions. Danny representa el circ de tota la vida i Pepjin, l'intent de les noves generacions de posar en comú aquesta herència amb el món dels nostres temps. Diuen que el set és una xifra sagrada així que, arribats a la setena generació, els Ronaldo reten homenatge al seu passat mentre es consoliden com una companyia plenament arrelada en el present de les arts de la pista. A l'escenari, dos personatges que s’ajuden i col·laboren però que, a la vegada, projecten ombres sobre l'altre en la lluita per situar-se sota els focus.

Vells coneguts del Festival de Barcelona, David i Danny Ronaldo ja van portar al Grec 2005 La cuccina dell'arte, un dels espectacles més celebrats de la companyia. Vam tornar a veure en Danny al Grec 2017 en una carpa instal·lada a la plaça de Margarida Xirgu, on es va representar el solo Fidelis Fortibus, pel qual va rebre un premi Ciutat de Barcelona l’any següent.  Emoció i tradició són elements imprescindibles en les propostes d'una companyia que fa ús dels recursos del teatre i del circ per adreçar-se als espectadors i espectadores amb un llenguatge únic. 

Una coproducció del Théatre Firmin Gémier / La Piscine – Pôle national des arts du cirque (Châtenay-Malabry), Theater op de Markt – Dommelhof (Pelt), Miramiro (Gant).

Amb el suport de Cultuurhuis de Warande (Turnhout), GC ‘t Blikveld (Bonheiden) i la Comunitat Flamenca.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 12 anys.

Fitxa artística

Concepte, direcció i interpretació: Danny Ronaldo, Pepijn Ronaldo. Creació: Danny Ronaldo, Pepijn Ronaldo, Seppe Verbist. Coordinació tècnica: Flor Huybens. Direcció final: Frank Van Laecke. Entrenaments: Steven Luca, Walter Janssens. Disseny del so:  Seppe Verbist. Disseny de la il·luminació de la carpa: Frank Van Laecke, Dominique Pollet. Disseny de la il·luminació del teatre: Dominique Pollet. Música: David Van Keer, Birger Embrechts, Seppe Verbist, Tchaikovsky. Músics d'estudi: Pedro Pozos, Cedric Murrath, Stefan Wellens, Harmen Goossens, Floris De Smet, Birger Embrechts, Jasper De Roeck, Corneel Didier, Seppe Verbist, Tom Lambrechts, Thomas Van Hees. Disseny i confecció del vestuari: Dotje Demuynck. Disseny i construcció de l'escenografia i l'utillatge: Danny Ronaldo, Erik Van den Broeck, Seppe Verbist, Marjolijn Midori, Nanosh Ronaldo, David Ronaldo, Johanna Daenen, Pepijn Ronaldo. Mànager de la companyia: Lesley Verbeeck. Material promocional: Frauke Verreyde. Distribució: Frans Brood Productions.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ Teatre

Dates i horaris 20 i 21 de juliol, a les 21 h

Espai Mercat de les Flors

Duració 85 min

Preus 22 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades