Barcelona cultura

From story to tale

Ça Marche

www.fromstorytotale.com | 04/07 - 31/08

Grec en obert

Què pot haver-hi millor que una història per posar en contacte dues generacions? Un web pensat per a temps de distanciament social i fronteres tancades convida nens i nenes de menys de 12 anys i persones de més de 65 a explicar-se històries i relats. Heus aquí que...

Aquest és un projecte digital de participació activa que pren la forma d’un web. Entreu i us trobareu un relat infinit que podreu visualitzar en línia al llarg del festival. Teniu menys de 12 anys o més de 65? Doncs aleshores esteu convidats a penjar el vostre vídeo o el vostre arxiu sonor. Consulteu les instruccions que us donaran, busqueu un espai tranquil i expliqueu una història o un relat que comenci com un conte dels de tota la vida. Si sou canalla, us proposen que expliqueu un conte inventat i, si sou grans, que expliqueu una història en forma de conte. Amb tots els arxius rebuts, el sistema triarà aleatòriament un nen o nena i una persona gran i els posarà en contacte, fent que s’expliquin mútuament les seves històries, una operació que es repetirà fins que l’usuari o usuària decideixi abandonar la pàgina.

És la proposta de Ça Marche, una companyia creada per Nico Jongen i Oriol López que, en les seves creacions anteriors, ha desenvolupat projectes amb intèrprets no professionals i ha creat peces que integren el moviment, les imatges, els textos i les mitologies contemporànies que els travessen. La seva creació més nova neix de la situació de distanciament social que ha imposat la crisi sanitària de la covid-19 i de la necessitat de combatre l’erosió de la solidaritat intergeneracional. L’experiència, que crea relacions espontànies i casuals entre persones usuàries del web, connecta persones allunyades entre si i espectadors que potser en la situació actual no poden desplaçar-se a un teatre, però, especialment, proposa un espai on dues generacions puguin compartir històries i experiència i crear un relat construït entre tots i per a tota la gent.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i Ça Marche.

Fitxa artística

Projecte: Nico Jongen, amb la col·laboració de Leo Kulisevsky i David da Silva Disseny: Leo Kulisevsky  Programació: David da Silva Producció i comunicació: Laura Viñals  Agraïments: Joaquín Collado, Mercedes Diz, Roberto Fratini, Monique Hull, Pascal Jongen, Judit López, Víctor Molina, Oriol López, Anna Ruppmann Palacios i totes les persones que aportin el seu gra de sorra a aquest web.

 

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Fins 31 agost

Espai www.fromstorytotale.com

LlenguaCatalà i castellà

Preus Entrada lliure

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut