Barcelona cultura

Tan poca vida (A little life)

Internationaal Theater Amsterdam / Hanya Yanagihara

Concepte i direcció: Ivo van Hove

Teatre Lliure Montjuïc - Sala Fabià Puigserver03/07 - 04/07

Grec Festival

Amistat masculina, amor i dolor, molt de dolor... Poques vegades haureu vist un muntatge tan intens, una història devastadora que resulta radicalment exigent per als actors.

L'any 2015, Hanya Yanagihara, una autora nascuda a Los Angeles i filla d'un pare hawaià i una mare coreana, va publicar una novel·la de prop de mil pàgines que es va convertir en un best-seller. Considerada una de les millors novel·les de l'any per The New York Times, va ser finalista del Man Booker Prize i del National Book Award for Fiction. Partia de la història de quatre amics i la seva relació durant un període de prop de trenta anys. I se centra en el personatge d'un d'ells, un advocat novaiorquès amb una història duríssima que arrenca en la infantesa i que el condueix a l'autodestrucció. El catàleg d'horrors físics i morals sacseja d'una manera gairebé insuportable uns lectors i lectores que, tot i això, se senten incapaços d'abandonar la novel·la. Hi ha qui ha vist en la història de l'advocat i els amics que miren d'ajudar-lo una mena de dissecció de la masculinitat contemporània. D'altres, com Ivo van Hove, en canvi, hi han trobat una història sobre el bé i el mal. El director de la prestigiosa companyia Internationaal Theater Amsterdam (Toneelgroep Amsterdam i l'Amsterdam Stadsschouwburg es van fusionar el gener del 2018 i, a partir de la temporada 18/19, operaran amb el nom d'Internationaal Theater Amsterdam) porta a l'escenari una d'aquelles novel·les que tenen la capacitat de canviar la vida dels lectors. Actors i actrius s'enfronten a un repte interpretatiu terriblement exigent en una posada en escena asfixiant i inclement que és, diuen, un dels millors treballs de Van Hove. El director, que controla amb una precisió extrema els estats d'ànim dels personatges, utilitza els recursos escènics per mostrar-nos una Nova York on l'èxit i la satisfacció s'imposen com una norma, mentre fa servir una formació de cordes en directe (BL!NDMAN, amb qui ja va col·laborar a Tragèdies romanes) per marcar l'acció en escena.

Una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona i Ruhrfestspiele Recklinghausen.

Productors privats: Gert-Jan i Corinne van den Bergh, Hendrik Jan ten Have i Gabriëlla de Rooij, Joost i Marcelle Kuiper.

Fitxa artística

Basat en la novel·la de: Hanya Yanagihara Concepte i direcció: Ivo van Hove  Adaptació: Koen Tachelet Dramatúrgia: Bart Van den Eynde Interpretació: Marieke Heebink, Maarten Heijmans, Hans Kesting, Majd Mardo, Ramsey Nasr, Eelco Smits, Steven Van Watermeulen, Mandela Wee Wee Escenografia i disseny de la il·luminació: Jan Versweyveld Composició musical: Eric Sleichim Interpretació musical: BL!NDMAN [strings]: Caroline Denys, Monica Goicea, Floor Lecoultre, Suzanne Vermeyen Vestuari: An D'Huys Ajudantia de direcció: Daniël 't Hoen Ajudantia d'escenografia: Bart van Merode Cap del departament tècnic i de producció: Wolf-Götz Schwörer Producció: Michiel van Schijndel Primer regidor: Reyer Meeter Regidors: Pepijn van Beek, Emile Bleeker, Zinzi Kemper, Stijn van der Leeuw, Dennis van Scheppingen, Erwin Sterk, Ruud de Vos, Jordi Wolswijk Traducció al català dels sobretítols: Eduard Bartoll

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dimecres 3/7 - 20:00 H dijous 4/7 - 20:00 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració4.15 h

LlenguaEspectacle en neerlandès amb sobretitulació en català

Preus 30 €

Adreçat aPassions

Altres criteris Internacional Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut