Barcelona cultura

Tangen|Benzal

Handle with care

Sala Hiroshima | 26/07 - 28/07

El Grec Festival de Barcelona porta a escena la peça guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre amb la finalitat de contribuir a donar a conèixer els nous creadors de dansa de la ciutat.

Una petita fissura en una peça de porcellana pot semblar únicament una mínima imperfecció però, tot i això, té el potencial de fer esclatar tota la peça i destruir-la completament… A partir d’aquesta idea, la companyia liderada pels artistes Jesús Benzal i Ole Kristian Tangen, tots dos llicenciats d'IT Dansa, ha bastit un projecte coreogràfic que ha guanyat el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre.

La fragilitat com a concepte serà el punt de partida que posarà a cada intèrpret en un espai incert, travessant-los per diferents trajectòries que els recondueixen cap a si mateixos, cap a la seva pròpia consciència, cap al seu propi significat. Es troben en una sensació d'equilibri abans de caure al buit, en una sensació de posseir alguna cosa i immediatament poder perdre-ho. Tot és efímer perquè tot pot esclatar d'un moment a l'altre.

Caracteritza la peça el joc visual que els creadors estableixen entre el moviment i unes ombres que ocupen bona part de l'escenari, però també la delicadesa d'unes interpretacions que sis artistes en escena realitzen sobre una música original de Pablo Carrascosa Llopis. Ballen sobre una superfície coberta de paper de bombolles que van esclatant quan les trepitgen.

Handle with care és la nova creació d'un duet artístic nascut el 2015 que ha firmat coreografies com per exemple Festen (En venda), estrenada a Dansens Hus, Oslo – Teatre Nacional de Dansa Contemporània de Noruega o Carretería, vista en el minifestival Maldà enDansa d'El Maldà. Tangen|Benzal s'interessen especialment per les emocions humanes i pretenen implicar els espectadors mateixos en la dramatúrgia, donant lloc, així, a una combinació entre emoció i moviment que és un dels signes d'identitat de la companyia.

Una coproducció del Grec 2018 Festival de Barcelona, l'Institut del Teatre i el Teatre-Auditori de Sant Cugat.

La coreografia Handle with care va obtenir el Premi de Dansa de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona en l'edició de 2017.

Amb la col·laboració d'Estruch Fàbrica de Creació, SAT Espai DanSat!, Mercat de les Flors, Fundació SGAE, Centre Cultural de Terrassa, El Graner, Teatre Auditòri de Sant Cugat, La Caldera Les Corts i l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya. 

 

Fitxa artística

Direcció: Jesús Benzal, Ole Kristian Tangen Coreografia: Tangen|Benzal Interpretació: Marina Fullana, Laura Lliteras, Lara Misó, Ole Kristian Tangen, Will Thompson, Adrián Vega Música: Pablo Carrascosa Llopis Il·luminació: Irene Ferrer Panicot Escenografia: Taller d'escenografia del Teatre-Auditori de Sant Cugat Vestuari: Maria Josep Covas Fotografia: Anna Fàbrega / Luís San Andrés

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dijous 26/7 - 21:00 H divendres 27/7 - 21:00 H dissabte 28/7 - 21:00 H

Espai Sala Hiroshima

Duració60 min

Preus 18 €

Adreçat aPassions

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut