Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Tartufo

Molière

Versió i dir.: Ernesto Caballero

Teatre Goya 28/06 - 10/07

La versió d'un clàssic que ens adverteix contra la hipocresia, la falsa beateria i les males intencions que amaga, posada al dia i protagonitzada per un Pepe Viyuela que demostra la seva gran versatilitat interpretativa.

El Tartuf, o l'impostor de Molière es va estrenar l'any 1669 a França, i sovint s'ha representat com un drama amb final feliç. Ernesto Caballero, nom destacat de l'escena que s'ha fet càrrec de crear i dirigir aquesta versió, la presenta aquest cop clarament com una comèdia, i aprofita, així, les qualitats que té, en aquest camp, l'actor protagonista, Pepe Viyuela. Amb la seva versatilitat en escena, l'actor i la resta de la companyia defensen una versió del clàssic sense dur vestits d'època que, tot i això, estaran presents a l'escenari. Tot per explicar la història, perseguida al seu dia per la censura, de Tartuf, un fals beat que s'ha acostat a Orgon i se n'ha convertit en director espiritual. No ho fa amb finalitats desinteressades, sinó per tal d’aconseguir la fortuna del burgès i, de passada, mirar de casar-se amb la seva filla mentre prova de seduir la dona del seu pretès amic... De què serà capaç aquest engalipador quan es vegi desemmascarat i quedi clar que la seva pietat religiosa i beateria no són res més que una màscara? Ho veureu en aquesta versió renovada d'aquest clàssic que parla sobre uns mentiders i ensarronadors que, avui, segueixen existint exactament igual que en temps de Molière. La firma Ernesto Caballero, director de Lantia Escénica, dramaturg i gestor teatral que va ser director del Centro Dramático Nacional, professor d'interpretació a la Real Escuela Superior de Arte Dramático i director associat del Teatro de La Abadía. Nomenat l'any 2019 Cavaller de l'Ordre de les Arts i les Lletres pel Ministeri de Cultura francès, entre els seus últims muntatges hi ha La autora de las meninas (2017, com a autor i director), El jardín de los cerezos (2019), de Txékhov, i Madre Coraje y sus hijos (2019), de Bertolt Brecht.

Una producció de Lantia Escénica

Amb la col·laboració de l'INAEM, la Comunidad de Madrid i l'Ajuntament de Barcelona.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores de més de 14 anys.

Fitxa artística

Versió i direcció: Ernesto Caballero (sobre la traducció versificada de José Marchena) Interpretació: Pepe Viyuela, Paco Déniz, Silvia Espigado, Germán Torres, María Rivera, Estíbaliz Racionero, Javier Mira, Jorge Machín Escenografia: Beatriz San Juan Vestuari: Paloma de Alba Il·luminació: Paco Ariza Moviment: Karina Garantivá Espai sonor: Luis Miguel Cobo 

Direcció de producció: Maite Pijuan Producció executiva: Álvaro de Blas Ajudantia de producció: Ana López-Rúa Direcció tècnica: Moi Cuenca Ajudantia de direcció: Nanda Abella Regidoria: Paco Montes / Elena Ballester Coordinació tècnica: Juan Andrés Morales Cap tècnic del teatre: Roger Muñoz Construcció de l’escenografia: Readest Montajes S.L Màrqueting i comunicació: Focus Disseny gràfic: Santi&Kco Fotografia: David Ruano Distribució: Sergi Calleja (Focus)

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 28 de juny al 10 de juliol, de dimarts a divendres, a les 20.00 h; dissabte, a les 17.30 h i 20.00 h; diumenge, a les 18.30 h

Espai Teatre Goya

Duració 100 min

Llengua Castellà

Preus 24-28 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades