Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Thomas Noone Dance

La gata que volia canviar la història

saT! - Sant Andreu Teatre 13/07 - 14/07

El llenguatge de la dansa, però també el dels titelles i els visuals, serveixen per explicar una història per a tots els públics. Es basa en un conte de l'Índia i ens parla d'amistat, confiança i col·laboració.

Els titelles, que imiten les formes dels éssers vius sense copiar-los, són la base d'una narració que es basa en una història oriental. Amb uns personatges que no són ni totalment bons ni completament dolents, sinó que ens ofereixen una paleta àmplia de matisos, narracions com aquesta, d'origen hindú, ens ofereixen pistes sobre els camins pels quals hem de transitar en la vida. Ho fa la història titulada La gata, el mussol, el llangardaix i el ratolí, sobre quatre animals que viuen en un arbre banià (banyan, en anglès) i que tenen una relació de preses i depredadors. Un dia, la gata cau en un parany i, salvada pel ratolí, li promet que mai no el caçarà. Ell, però, no acabarà de confiar en la seva veïna felina, induint així a una reflexió sobre la confiança, la lleialtat i les lleis que regeixen la Natura. La companyia Thomas Noone Dance basteix amb aquest argument una història explicada per uns ballarins i manipuladors, a més d'una veu en off. La veu en off narrarà la història, però en determinats moments en què es vegin enfrontats a dilemes i a dubtes morals, els mateixos titelles sortiran de la narració estricta per qüestionar-se obertament davant del públic els papers establerts que han d'assumir i mostrant les diverses actituds de cada personatge davant la vida. Tot, en un escenari en el qual l'element principal és un gran arbre banià i amb una música d'inspiració hindú.

Lidera aquesta creació Thomas Noone, un coreògraf autor d'unes obres amb un estil propi, gestual, físic i atlètic, que va crear la seva pròpia companyia l'any 2001 amb la qual és resident des del 2005 al SAT! Sant Andreu Teatre. Habitual dels grans escenaris de la ciutat i coreògraf convidat de companyies nacionals i internacionals, l'any 2011 va obtenir el premi Ciutat de Barcelona en la categoria de dansa. L'hem vist al Grec interpretant coreografies com Makthub (2003), el duet Four (2007) o com a coprotagonista de Chuck & Bruce l'any 2012.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 6 anys.

Una coproducció del Grec 2022 Festival de Barcelona, Thomas Noone Dance i l'Institut Català de les Empreses Culturals.
Amb la col·laboració del SAT! Sant Andreu Teatre i el Taller de Músics.

Fitxa artística

Coreografia i direcció: Thomas Noone, Ajudantia de direcció: Alba Barral, Composició musical: Jim Pinchen, Interpretació: Berta Martí, Joel Mesa, Eleonora Tirabassi, Hector Puigdomènech, Veu en off: Alba Morena, Creació dels titelles: Andre Melo, Asisstència en la creació dels titelles: Abmael Henrique, Fernando Soffiatti, Jefferson Keese, Tiago Lima, Ivan Bernardelli, Assessorament en el moviment dels titelles: Duda Paiva, Dramatúrgia: Montse Puga, Producció: Sara Esteller, Disseny del cartell: FreePaella, Disseny d’escenografía: Carles Pujol, Construcció d’escenografia: Taller d’Escenografía de Sant Cugat, Vestuari: Goretti Puente, Projeccions: Carme Gomila, Disseny de la il·luminació: Marc Lleixà, Suport tècnic: Horne Horneman, Alfredo Díaz, Agraïments: Centre Cívic Zona Nord, Bia Ribeiro Fotografies: Luis San Andrés / Claudia Herrán

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Dansa

Dates i horaris dimecres 13/7 - 18:30 H dijous 14/7 - 18:30 H

Espai saT! - Sant Andreu Teatre

Duració 45 min

Llengua Català i castellà

Preus 12 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades