Barcelona cultura

Toquinho, Sílvia Pérez Cruz i Javier Colina

Teatre Grec | 24/07

Grec Festival

Tres músics imprescindibles de tres generacions, referents ineludibles de les seves respectives escenes musicals, coincideixen sobre l'escenari per interpretar temes propis i, especialment, grans clàssics de la cançó brasilera.

Tot va començar el novembre del 2018 passat, quan tots tres artistes van coincidir sobre l'escenari en un concert al Centro Cultural Rio Verde de São Paulo, un equipament multidisciplinari que és des de fa més d'un decenni un dels grans centres de la cultura popular brasilera d'avantguarda. Toquinho, tot un mite de la música brasilera que, amb 72 anys, en porta prop de cinquanta dalt dels escenaris i ha compost centenars de cançons, va interpretar alguns dels seus temes més populars. La cantant i compositora de Palafrugell Sílvia Pérez Cruz  i el contrabaixista de Pamplona Javier Colina, per la seva banda,  van tocar cançons del seu disc conjunt, En la imaginación. Però els moments més emocionants i vibrants de la nit van arribar quan tots tres van repassar plegats algunes de les cançons clàssiques del repertori brasiler que van de Garota de Ipanema a Eu sei que vou te amar o Samba en prelúdio. Tan satisfactòria va ser l'experiència, que els tres músics van decidir donar-li continuïtat, una decisió feliç que, ara, els porta de gira per ciutats com Cartagena, Sant Sebastià o Madrid però, també, per l'escenari del Teatre Grec. Allà tornarà a cantar Toquinho (ja havia passat pel recinte durant el Grec 2012), un dels noms fonamentals de la música brasilera, còmplice d'artistes inoblidables com Chico Buarque, Vinicius de Moraes o Maria Creuza, però també sonarà  la veu versàtil, sempre sorprenent i emocionant de Pérez Cruz, a més del contrabaix de Javier Colina, un músic imprescindible que també toca el piano, l'acordió i la guitarra i que tant transita pels registres del jazz com pels del flamenc i les músiques populars de mig planeta.

Una producció d'El Pez Cruz.

Fitxa artística

Interpretació musical: Toquinho, Sílvia Pérez Cruz, Javier Colina Disseny de la il·luminació: cube.bz Concepció sonora: Juan Casanovas

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dimecres 24/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Preus15-30 €

Adreçat aNits d'estiu

Altres criteris Internacional

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut