Barcelona cultura

Tot conversant amb Los Colochos Teatro

Espectacle en línia - plataforma: Zoom18/07

Grec en obert

La companyia Los Colochos Teatro, que parteix de l’imaginari mexicà per projectar una mirada nova sobre els grans clàssics del teatre, parla dels seus mètodes de treball en una xerrada-exposició en format virtual.

Los Colochos Teatro hauria d’haver presentat l’estrena absoluta de Silencio, la seva versió de l’Otel·lo de Shakespeare, al Grec Festival de Barcelona, però les circumstàncies ho han fet impossible. A canvi, la companyia s’acosta per la via virtual a tothom qui desitgi seguir la xerrada-exposició que oferirà tot l’equip. Compartiran, amb qui els vulgui escoltar, la seva metodologia de treball, basada en la recerca escènica, la relectura dels clàssics, la interacció amb el públic i, molt especialment, l’adaptació al context mexicà de les obres de Shakespeare. Material visual, testimonis i explicacions del conjunt d’integrants de la companyia permetran repassar muntatges anteriors com ara Mendoza (una versió de Macbeth), Nacahue: Ramón y Hortensia (que adaptava Romeu i Julieta) o Silencio (que revisava Otel·lo). A més, la companyia parlarà sobre el muntatge que pensava estrenar enguany, del qual es llegiran algunes escenes.

Després, hi haurà una estona dedicada a les preguntes i als comentaris del públic, un component essencial en els treballs de la companyia.

Los Colochos van néixer l’any 2010 amb la finalitat de dur a escena un teatre especialment crític. En els darrers deu anys han participat en festivals escènics destacats (del Festival Internacional Cervantino a la Muestra Nacional de Teatro i la Feria Internacional del Libro) i han anat de gira per l’Amèrica del Sud i del Nord i per Europa. L’any 2014, amb Mendoza, van guanyar la quarta edició del Certamen Internacional Almagro Off, dins del Festival de Teatro Clásico de Almagro. El muntatge fa set anys que està de gira.

Inscripcions i sol·licitud d’enllaç a: loscolochosenobert@gmail.com.

Fitxa artística

Silencio, una versió dOtel·lo de Los Colochos

Direcció: Juan Carrillo* Interpretació: Erandeni Durán, Yadira Pérez, Martín Becerra, Alfredo Monsivais / Germán Villarreal, Leonardo Zamudio / Roam León Idea original: Los Colochos Teatro Concepció escènica: Mario Eduardo D’León, Juan Carrillo Disseny de la il·luminació: Mario Eduardo D’León Disseny del vestuari: Libertad Mardel Assessorament en Shakespeare: Alfredo Michel Modenessi Assessorament dramatúrgic: Carolina África Assessorament en llenguatge de signes mexicà: Fabiola Ruiz Bedolla Assessorament en moviment: Paula Quintana Dramatúrgia: Juan Carrillo,* Mónica Portillo Producció i distribució: Carlota Guivernau

Amb el suport d’Iberescena

* Membre del Sistema Nacional de Creadores de Arte de Mèxic - FONCA

 

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dissabte 18/7 - 19:00 H

Espai Espectacle en línia

Duració120 min

LlenguaCastellà

PreusActivitat gratuïta, cal inscriure-s’hi

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut