Barcelona cultura

Tránsitos

Mariana Percovich / David Teixidó

Teatre La Gleva | 20/11 - 06/12

Teatre La Gleva

De Grec a Grec

Com es viu una identitat trans a Barcelona, Buenos Aires i Montevideo? Aquest muntatge teatral explora les relacions entre aquestes realitats i les identitats normatives mentre teixeix una xarxa de complicitats a banda i banda de l’Atlàntic.

Viure és passar d'unes circumstàncies a unes altres i tot allò que fem per adaptar-nos-hi. Tránsitos s'endinsa en trànsits vitals tals com el càncer, l'amor o la vellesa, a través de cinc personatges que conformen una família on dues dones trans, una persona no binària, un jove queer i una vella drag encarnaran, des dels seus cossos i identitats dissidents, històries humanes que escapen dels seus trànsits de gènere.

Sovint, les persones trans o dissidents només són cridades per parlar com a objecte d'estudi de les seves identitats, com si la seva existència només es construís desde la curiositat cis envers la seva deconstrucció de gènere. Tránsitos no saciarà la curiositat cis envers les persones trans, sinó que les fa protagonistes d'històries humanes que poc tenen a veure amb la seva identitat de gènere, "porque si sólo hablamos de eso, nos convertimos sólo en eso, y somo mucho más".

Però sembla injust parlar d'un espectacle sense donar importància al seu procés de creació de quasi dos anys a cavall entre Catalunya, Argentina i Uruguai. Un procés fet a foc lent on l'empoderament i les cures han marcat les pautes de treball i d'investigació. Un procés interromput, com tot, per una pandèmia que no afecta a tothom per igual i que amenaça amb invisibilitzar encara més les persones que viuen als marges de la normativitat.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona, el Teatre La Gleva - Amici Miei Produccions, Espacio Callejón (Argentina) i La Contracultural (Uruguai).

Amb el suport d’Iberescena, la Nau Ivanow, el Centre Cultural Matienzo de Buenos Aires i el col·lectiu Hui Basa.

La programació del De Grec a Grec està subjecta a les recomanacions de les autoritats sanitàries i a la incertesa de la situació actual.

Fitxa artística

Autoria: Mariana Percovich, David Teixidó Direcció: David Teixidó Interpretació: Delfina Martínez, Agustín Daulte, David Priego, Sergio Satanassa, Nicole Avventurato Escenografia: Jair Bellante Moviment: Carla Tovias Disseny de la il·luminació: Quim Otero Disseny del so / concepció sonora: Pau Matas Disseny del vídeo: Ander Puig Ajudantia de direcció: Marc Garcia Llopis Assessorament d’activisme transfeminista: Teo Pardo Producció: Júlia Simó Puyo Ajudant de producció: Daniel de la Torre Disseny gràfic i assessorament d’activisme trans llatinoamericà: Leho de Sosa Agraïments: Javier Daulte, Federico Buso, Ámbar Vega, José Miguel Onaindia, Ricardo Ramón, Susy Shock, Matias Dutra, Jordi Buxó, Àngels Queralt, Josep Maria Miró Fotografia: Laia Alberch

 

Galeria multimèdia

Disciplina Teatre

Dates i horaris 20/11 - 06/12

Espai Teatre La Gleva

Duració75 min

LlenguaCastellà

Preus12-15 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut