Barcelona cultura

Tránsitos

Mariana Percovich / David Teixidó

Teatre La Gleva - espectacle en línia15/07

Grec en obert

Com es viu una identitat trans a Barcelona, Buenos Aires i Montevideo? Ho sabrem durant la lectura en directe d’una peça teatral que explora les identitats sexuals mentre teixeix una xarxa de complicitats a banda i banda de l’Atlàntic.

La proposta va néixer a partir del treball amb les comunitats trans de Barcelona, Buenos Aires i Montevideo i amb organitzacions de defensa dels drets de les persones LGTBI de totes tres capitals. Uns tallers de teatre i identitat desenvolupats en aquestes ciutats han estat la base de la dramatúrgia que ara escoltarem en forma de lectura dramatitzada i que ens mostrarà tres persones en el moment d’enfrontar-se a la decisió d’iniciar o no el trànsit cap a una situació nova. Són al bell mig del camí entre el que és conegut i el que és desconegut, en aquell moment en què les decisions bones i les dolentes són especialment properes... Coneixerem, en aquest precís moment, un noi trans, una noia trans i una tercera persona de gènere fluid, tots tres enfrontats a una decisió sempre difícil. I els seus testimonis possiblement acabaran per reduir la distància entre les vivències d’una persona trans i d’una altra d’identitat normativa i ens mostraran que tothom s’enfronta, igual que les persones que veiem sobre l’escenari, a trànsits vitals d’un o un altre signe. Anar-se’n o tornar? Començar o deixar-ho estar?

Aquesta lectura, que anirà seguida el mateix dia d’una taula rodona sobre les realitats trans a les arts escèniques, forma part de la proposta en línia “Grec de proximitat” del Grec Festival de Barcelona , dedicada a generar contingut virtual a partir de les produccions que s’haurien hagut de veure aquest estiu en les sales de petit format de la ciutat. La crisi de la covid-19 ha obligat a suspendre les representacions físiques, sempre muntatges relacionats amb l’Amèrica Llatina, però el festival proposa ara un seguit d’accions virtuals que inclouen representacions, xerrades i altres propostes.

Inscripcions mitjançant el correu electrònico lagleva@laglevateatre.com

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona, el Teatre La Gleva - Amici Miei Produccions, Espacio Callejón (Argentina) i La Contracultural (Uruguai).

Amb el suport dIberescena, la Nau Ivanow, el Centre Cultural Matienzo de Buenos Aires i el col·lectiu Hui Basa.

Fitxa artística

Autoria: Mariana Percovich, David Teixidó Direcció: David Teixidó Interpretació: Delfina Martínez, Agustín Daulte, David Priego, Sergio Satanassa, Nicole Avventurato Escenografia: Jair Bellante Moviment: Carla Tovias Disseny de la il·luminació: Quim Otero Disseny del so / concepció sonora: Pau Matas Disseny del vídeo: Ander Puig Ajudantia de direcció: Marc Garcia Llopis Assessorament d’activisme transfeminista: Teo Pardo Producció: Júlia Simó Puyo Ajudant de producció: Daniel de la Torre Disseny gràfic i assessorament d’activisme trans llatinoamericà: Leho de Sosa Agraïments: Javier Daulte, Federico Buso, Ámbar Vega, José Miguel Onaindia, Ricardo Ramón, Susy Shock, Matías Dutra, Jordi Buxó, Àngels Queralt, Josep Maria Miró Fotografia: Laia Alberch

 

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dimecres 15/7 - 19:00 H

Espai Teatre La Gleva

Duració75 min

LlenguaCastellà

Preus Entrada lliure

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut