Barcelona cultura

Una galaxia de luciérnagas

Aina Tur

El Maldà | 04/11 - 29/11

El Maldà

De Grec a Grec

L’experiència violenta que va viure l’autora i directora durant una estada a Llatinoamèrica pren la forma d’un monòleg dedicat a tothom que viu en aquelles zones del món on no arriba la justícia, on una mort val tan poc com una vida.

El juliol del 1998, quan tenia 21 anys, Aina Tur era a Llatinoamèrica participant en un projecte de cooperació internacional amb altres ciutadans espanyols quan van patir un assalt a mà armada. Aquella experiència va transformar la vida de l’autora, tant per la duresa de la situació que va viure com per les seves conseqüències. Alguns dies més tard, van poder constatar que la procedència europea de quatre de les víctimes havia desfermat uns mecanismes que mai no s’haurien activat per cap habitant del país on es trobaven. El que va succeir va marcar la vida de l’autora i, possiblement, les de la resta de cooperants que l’acompanyaven en aquella circumstància. Vint anys més tard, l’experiència s’ha transformat en el monòleg teatral que ara arriba a escena i que no únicament sublima una experiència traumàtica que fa reviure la trobada entre víctimes i botxins, sinó que també posa el focus en el privilegi que suposa haver nascut en un país ric i en com l’ètica, la moral i la justícia es manifesten a la perifèria del sistema.

Porta a l’escenari aquests fets traumàtics una jove dramaturga i directora, però també pedagoga i impulsora de projectes escènics i culturals, que va néixer a Menorca el 1976. Ha publicat teatre, assaig i narrativa, ha estrenat sis textos teatrals, entre els quals hi ha  Addiccions, Evolució (Ed. Primer Acto) o Dimecres (Ed. Govern Balear), que s’han vist en espais com la Sala Beckett, la Cuarta Pared o el Palau de la Música. Avui, és responsable de Programació a la Sala Beckett i forma part del Consejo Asesor del Centro Dramático Nacional.

Una coproducció de Grec 2020 Festival de Barcelona, El Maldà, FiraTàrrega, Teatre Principal de Palma i Teatre Principal de Maó.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La programació del De Grec a Grec està subjecta a les recomanacions de les autoritats sanitàries i a la incertesa de la situació actual.

ACTIVITATS PARAL·LELES

Dijous 19 de novembre a les 21.15 h 
Diàleg amb Aina Tur i Anna Alarcón

Postfunció dedicada a explorar el procés creatiu de l’espectacle, des de l’escriptura (autoficció), a la dramatúrgia i posada a l’escena, fins a la interpretació.
Activitat gratuïta. 
En directe per streaming al canal de Youtube del Grec Festival.

Fitxa artística

Autoria i direcció: Aina Tur Interpretació: Anna Alarcón Escenografia i il·luminació: Marc Salicrú Vestuari: Mireia Costa Espai sonor i composició musical: Jaume Manresa Moviment i ajudantia de direcció: Carla Tovias Fotografia i vídeo: Kenneth Santos Comunicació: Ester Cánovas Premsa: Anna Aurich – La Còsmica Direcció tècnica: Maria Martín Assistent de producció: Montse Farrarons Producció executiva: Marina Marcos – El Maldà Agraïments: Sala Beckett, La Escocesa, Àlex, Iván, Pastora, Natàlia i Dallas, per ser-hi.

 

Galeria multimèdia

Disciplina Teatre

Dates i horaris 04/11 - 29/11

Espai El Maldà

Duració75 min

LlenguaCastellà

Preus 16 €

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut