Barcelona cultura

Una historia universal

David Espinosa

La Vilella | 10/07 - 12/07

Tot un mestre a fer servir els objectes com a elements narratius assumeix ara un repte encara més gran: teatralitzar la història utilitzant ombres, acció coreogràfica i una pila de ninots.

On són els límits de la representació i quines formes diverses i fins i tot extravagants pot adoptar el fet escènic? Mireu de respondre amb el llenguatge de l'art, poseu-hi una bona dosi d'ironia, d'esperit crític i d'inconformisme a la resposta i potser acabareu creant espectacles comparables als que, des del 2012, porta passejant David Espinosa per teatres i festivals de tot Europa i més enllà. Perquè aquest artista que ha treballat fent d'intèrpret en espectacles d'Àlex Rigola, Sergi Faustino o Sonia Gómez, entre d'altres, ja fa temps que va començar a utilitzar objectes diversos i ninots per crear muntatges de gran format o fer un Shakespeare sense necessitat de cap actor ni actriu. Llum i so han acabat convertits en bons aliats d'aquests objectes narratius que, a poc a poc, han anat incorporant elements coreogràfics, jocs d'ombres i efectes de tecnologia casolana (un do it yourself amb molta connexió amb el punk) per afegir, a la sorpresa que generen aquests muntatges, una certa dosi d'espectacularitat. O potser per allunyar l'artista del pedestal i posar el component lúdic i el discurs artístic a un mateix nivell.

Objectes, joguines i alguna figureta com les que teniu a casa acumulant pols en un prestatge serveixen aquí per bastir un relat irònic, radicalment lliure i una mica gamberro de la història de la humanitat, amb parada en els moments fonamentals i passant per tota mena de migracions, intercanvis culturals i descobriments d'aquells que ens han canviat la vida. Divertida, lúdica però també fosca, misteriosa i, de vegades, inquietant... Així és la història, explicada per David Espinosa.

Una producció d'El Local Espacio de Creación i el Festival TNT Terrassa Noves Tendències.

Fitxa artística

Concepció i direcció: David Espinosa Col·laboració en la concepció i realització: Jordi Casanovas, África Navarro Interpretació: Jordi Casanovas, David Espinosa

 

Galeria multimèdia

Una Historia Universal
Una Historia Universal
Una Historia Universal
Una Historia Universal

Dades

Disciplina Escena híbrida

Dates i horaris dimecres 10/7 - 20:00 H dijous 11/7 - 20:00 H divendres 12/7 - 20:00 H

Espai La Vilella

Duració70 min

LlenguaEspectacle sense text

Preus 18 €

Adreçat aPassions

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut