Barcelona cultura

VALENCiANA (La realitat no és suficient)

Jordi Casanovas

Teatre Goya | 28/06 - 29/06

Grec Festival

Aquest és un viatge per deu anys de la nostra història recent. També és la història d'una amistat. I, també, un catàleg d'horrors provocats per mitjans, per polítics i per alguns homes que no estimaven les dones.

Al principi dels anys noranta, després d’anys d’eufòria, de modernització i de projecció internacional, el país s’enfronta a una important crisi econòmica i de valors. Tres joves amigues, que es van conèixer estudiant periodisme, veuen com els seus camins vitals es van separant a mesura que aquesta crisi es fa gran. Valèria inicia la recerca de la seva identitat per les discoteques de la Ruta Destroy. Ana cobreix el crim més traumàtic de la història d’Espanya per a la televisió valenciana. I Encarna dirigeix la comunicació d’un jove polític que marcarà un canvi de paradigma a tot el territori valencià. Un viatge de més de deu anys per una història d’amistat, de música electrònica, de televisió i de pors contemporànies. Un viatge a un passat recent que ens permet rellegir el més immediat present.

És una creació de Jordi Casanovas, un dramaturg i director que ha utilitzat sovint la realitat com a material dramatúrgic (fent servir fins i tot la tècnica Verbatim en muntatges com Ruz-Bárcenas, Port Arthur o Jauría), però també ha escrit comèdies (Idiota, Un home amb ulleres de pasta o Mala broma) i drames (Una història catalana, La dansa de la venjança o Gasolina). Els seus textos han rebut diversos premis i estan sent estrenats arreu del món.

Una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona, l'Institut Valencià de Cultura i la Diputació de València.

Aquest text teatral ha estat escrit gràcies a la Beca Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals 2018 de la Fundación BBVA.

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Jordi Casanovas Interpretació: Rebeca Valls, Lorena López, Vanessa Cano, Carles Sanjaime, Verónica Andrés, Toni Agustí, Enric Juezas, Paloma Vidal, Laura Sanchis, Juli Disla, Laura Valero, Carlos Amador Coordinació de la documentació: Eugenio Viñas Ajudantia de direcció: Maria Almudéver Disseny i realització de l’escenografia i de la il·luminació: Maria de la Cámara,  Gabriel Paré (Cube.bz) Disseny del so i composició musical: Damián Sánchez Disseny i realització del vestuari: Pascual Peris Producció audiovisual: Manuel Conde. Radiantelab. Caracterització: Inma Fuentes Moviment: Cristina Fernández Fotografies: Vicente Jiménez Disseny de la campanya de comunicació: Boke Bazán (Nociones Unidas) Direcció de producció: Majo Urieta Producció delegada: Marisol Limiñana

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris divendres 28/6 - 20:30 H dissabte 29/6 - 20:30 H

Espai Teatre Goya

Duració135 min

LlenguaCatalà

Preus 22 €

Adreçat aEn companyia

Altres criteris Coproducció

Articles relacionats

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut