Barcelona cultura

Veronese, creador

Daniel Veronese

Espectacle en línia | 10/07 - 30/12

Grec en obert

Trobada triple amb un dels directors i dramaturgs més aplaudits de l’Argentina gràcies a la complicitat de la sala Timbre 4 de Buenos Aires, des d’on es va poder veure un muntatge teatral i participar en un parell de trobades amb el director.

Daniel Veronese, ben conegut dels espectadors i espectadores de Barcelona, on ha dirigit uns quants muntatges (des de Quién le teme a Virginia Wolf fins a Los hijos se han dormido, per esmentar-ne només dos), va tornar a la ciutat, encara que ho fes en format virtual via YouTube. Ho va fer per mostrar una obra estrenada el 2019 i basada en un text de l’escriptor nord-americà David Foster Wallace que forma part de la trilogia escènica Experiencias. És La persona deprimida, una peça interpretada per María Onetto, un nom destacadíssim de l’escena argentina. L’obra és un retrat de l'estat anímic d'una dona, una persona que es limita a descriure les circumstàncies, tant passades com presents, que componen i conformen la seva angoixa. Tracta sobre la impossibilitat de compartir o manifestar aquest dolor, un dolor que ens acosta a allò que és humà. 

A continuació, el director i l’equip creatiu del muntatge van participar amb els espectadors i espectadores en una xerrada en línia sobre els mecanismes creatius i les formes estètiques que utilitza el teatre de Veronese.

Daniel Veronese és autor, adaptador, creador de versions, actor i director teatral. És membre fundador del grup de teatre experimental El Periférico de Objetos, creat el 1989. En les edicions de 1999, 2001, 2003 i 2005, va ser comissari del Festival Internacional de Teatre de Buenos Aires. Ha rebut nombrosos premis, com ara el Konex de Platí, la beca Antorchas, el Primer Premio Municipal de Dramaturgia, el Primer Premio Nacional de Dramaturgia, i el Max Iberoamericà. Els seus espectacles i obres s’han representat a més d’un centenar de ciutats d’Amèrica, Europa i Àsia. Els seus textos han estat traduïts al francès, l’alemany, l’italià, l’anglès i el portuguès.

Una coproducció de T4 / Jonathan Zak & Maxime Seugé, i el Centro Cultural San Martín.

Fitxa artística

Autoria: David Foster Wallace Versió teatral i direcció: Daniel Veronese Interpretació: María Onetto Ajudantia de direcció: Gonzalo Martínez Disseny de la imatge: Papier Studio Disseny de la il·luminació: Ricardo Sica Disseny de l’espai: Daniel Veronese Fotografia: Germán Romani

 

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Encara disponible

Espai Espectacle en línia

Duració80 min

LlenguaCastellà

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut