Barcelona cultura

Vespres d’Arnadí / Xavier Sabata / Núria Rial

Io t’abbraccio

Palau de la Música Catalana | 08/07

Grec Festival

Una prestigiosa formació dedicada a la música barroca, un contratenor amb una veu privilegiada i una soprano especialment elegant i emotiva interpreten àries i duets de Händel, en una abraçada musical en forma de concert.

Tot i que havia nascut a Alemanya, Georg Friedrich Händel (1685-1759) es va nacionalitzar anglès i va ser, de fet, un dels grans compositors anglesos de tots els temps, en especial de l’època barroca. La seva vida i obra ens parlen sobre la relació musical que, al principi del segle XVIII, s’havia establert entre Itàlia i Anglaterra. I és que la música que venia d’Itàlia tenia una consideració i un impacte notable en l’Anglaterra del moment.

Àries, recitatius i duets de Händel formen part d’aquest concert, on hi haurà una interpretació del Concerto grosso HWV 318 en do major Alexanders Feast”, també de Händel, un exemple notable de virtuosisme contingut, a més d’una tria d’àries d’òpera que inclouen fragments de Flavio, Rodelinda, Rinaldo, Agrippina i la coneguda Giulio Cesare in Egitto, de la qual es canta la popular ària “Piangerò la sorte mia”.

Ens proposa aquesta celebració de la música barroca una formació especialment prestigiosa, Vespres d’Arnadí, que va ser creada l’any 2005 per Dani Espasa per tal interpretar, amb la màxima frescor, però amb instruments i criteris històrics, les peces del repertori del barroc. Hi posa veu el contratenor català Xavier Sabata, també format com a actor a l’Institut del Teatre. És un nom de prestigi internacional en el món del cant, amb un repertori ampli que va de la música barroca al registre contemporani. Com a soprano, Núria Rial, un nom imprescindible del repertori barroc i clàssic, amb una carrera que l’ha portada als grans teatres d’Europa. Posseïdora d’una veu especialment elegant i creadora d’unes interpretacions de gran emotivitat, ha gosat combinar els sons clàssics amb incursions en el món del jazz i la música actual.

Una producció de lOrquestra Simfònica del Vallès i la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música.

Programa musical:
Obertura de Tolomeo, re dEgitto
“Ricordati, mio ben”, duet de Flavio 
“Va tacito e nascosto”, de Giulio Cesare in Egitto
“Piangerò la sorte mia”, de Giulio Cesare in Egitto
Allegro-Largo-Allegro, Concerto grosso HWV 318 en do major Alexanders Feast
“Tu del ciel ministro eletto”,  d’el trionfo del tempo e del disinganno “Vivi, tiranno”, de Rodelinda
“Ballo”, d’Agrippina
Matelot-Menuet-Bourrée I & II, d’Agrippina
“Otton, Otton...Voi che udite il mio lamento”, d’Agrippina
“Scherza in mar la navicella”, de Lotario
“Io t’abbraccio”, duet de Rodelinda

Fitxa artística

Interpretació musical: Núria Rial (soprano), Xavier Sabata (contratenor) Vespres d’Arnadí Lina Tur Bonet, Elisabeth Bataller, Ricart Renart, Oriol Algueró, Pavel Amilcar (violins I) Adriana Alcaide, Cecilia Clares, Josep Martínez Reinoso, Ángela Moro, Fèlix Ferrer (violins II) Núria Pujolràs, Elizabeth Gex, Jordi Armengol violes) Oriol Aymat, Oleguer Aymamí, Urko Larrañaga (violoncels) Mario Lisarde (contrabaix) Pere Saragossa, Ivan Alcazo (oboès) Carles Vallès (fagot) Pierre-Antoine Tremblay, Pepe Reche (trompes) Josep Maria Martí (arxillaüt i guitarra barroca)  Dani Espasa (clavecí i direcció)

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dimecres 8/7 - 21:00 H

Espai Palau de la Música Catalana

Duració75 min

Preus 25 €

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut