Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Vetus venustas

Leandro Mendoza

saT! - Sant Andreu Teatre 05/07 - 06/07

Si algun cop us ha fet l’efecte que la vida us deixa de banda i se centra en les generacions més joves, us emocionarà aquest espectacle, que parla amb el llenguatge del circ sobre l’envelliment en la nostra societat.

Que aquests artistes saben de què parlen quan es refereixen a la maduresa us quedarà claríssim des del primer moment, perquè són artistes de circ veterans que tenen entre 65 i 78 anys i que s’han passat la vida a la pista, fent mim, teatre o esport, perquè no pertanyen a les disciplines més clàssiques del circ, sinó a moltes que s’han anat incorporant en els últims temps al nou circ contemporani. Quines diferències hi ha entre el circ dels més grans i el dels i les artistes de les noves generacions? Com es pot bastir un pont entre el passat i el present per transmetre a les generacions més joves l’herència del circ? Aquí us parlaran del paper dels més grans en les escenes més noves del circ d’avui i, d’aquesta manera, us estaran parlant també sobre el paper que reservem a les persones grans en la nostra societat. Veureu com, en el circ i en la vida, es poden establir punts de trobada i complicitats entre generacions. Us ho expliquen tres artistes grans que reivindiquen el seu espai, en la pista i en el món, que ens parlen sobre els canvis que han vist des del circ més clàssic fins al contemporani i com les trobades amb els dos artistes joves que també protagonitzen l’espectacle acaben de vegades amb topades, però també en retrobaments. Una reflexió, de fons, sobre els canvis, en la vida i en el circ, i la nostra capacitat d’adaptar-nos-hi. Una escenografia amb una doble lectura més íntima i testimonial, o més pública i oberta, acompanya un espectacle amb una música en directe que fa costat a la dramatúrgia i la reforça aportant sons d’èpoques diverses.

Dirigeix l’espectacle Leandro Mendoza, nom fonamental de l’escena del circ a Catalunya i més enllà que, des de l’any 2008, és el director de la companyia Cíclicus, amb la qual ha portat al Grec produccions com ara Retalls (Grec 2013), Pals (Grec 2015) o Guadual (Grec 2016). Des del 2017 fins al 2022 va ser el director artístic del Festival Trapezi. Fira del Circ de Catalunya.

Una producció de Cía. Cíclicus.

Hi dona suport: Generalitat de Catalunya - Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 7 anys.

Fitxa artística

Direcció artística: Leandro Mendoza. Dramatúrgia: Joan Arqué. Producció: Geraldine Sakuda. Artistes veterans: Graziela Galán, M. A. Fernández Tinga, Peter Panero. Artistes joves: Christian Padilla, Iara Gueller. Músics en directe: Nacho López, Tanja Haupt, Celeste Alías. Escenografia: Ulrich Weigel. Direcció musical: Nacho López. Coreografia: Mónica Alsina. Disseny de la il·luminació: Anna Boix. Audiovisual: Erol Ileri.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris 5 i 6 de juliol, a les 18:30 h

Espai saT! - Sant Andreu Teatre

Duració 70 min

Llengua Castellà

Preus 12 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades