Barcelona cultura

Veus que no veus

Cia. Pepa Plana

Escenari Joan Brossa | 18/07 - 21/07

Grec Festival

Què passa quan es munten els anomenats números de pallassos clàssics, no amb pallassos sinó amb pallasses? Una de les grans pallasses catalanes i els seus còmplices trastoquen amb la millor fortuna la tradició del circ.

La mateixa Pepa Plana és un dels millors exemples de l'aportació de les dones al món dels pallassos i pallasses teatrals. Avui són unes quantes les que es posen el nas vermell, però, algú s'ha atrevit a fer, només amb dones, els números més clàssics del repertori dels pallassos? Provem-ho, va pensar la Pepa Plana, que en aquest espectacle encarna el personatge de la Pallassa Augusta i troba en escena la complicitat de Noël Olivé fent de Pallassa Blanca. Heus aquí, doncs, dues heroïnes del  segle xxi intentant sobreviure a les situacions, clàssiques o no, que la seva condició de pallasses els ofereix. Es posen en mans del director Joan Arqué per subvertir aquells números clàssics i per reviure la tradició més pallassa en clau de dona, intercalant entre els números de sempre la història d'unes artistes que viuen en un món d'homes. Humor i poesia, doncs, en un espectacle on les protagonistes juguen, però també mosseguen.

Encapçala la proposta una actriu i pallassa que no és només un referent de l’escena catalana, sinó que té un prestigi internacional. Ha creat deu espectacles, sis dels quals encara estan en repertori, també ha treballat amb el Cirque du Soleil, i ha compartit escenari amb figures com el desaparegut Joan Montanyès "Monti" i Joan Valentí "Nan". Premi Nacional de Cultura de la Generalitat l'any 2014, l'últim cop que va passar pel Grec (l'any 2016) hi va estrenar  l'espectacle unipersonal Paradís pintat. L'acompanya a l'escenari Noël Olivé una actriu de teatre, cinema i televisió que ha treballat amb directors com Calixto Bieito, Oriol Broggi o Magda Puyo, i, al cinema, amb noms com els de Cesc Gay, Isabel Coixet, Francesc Bellmunt i Rosa Vergés. Les dirigeix Joan Arqué, que combina la feina de pallasso amb la direcció. Ha dirigit o codirigit Pals (amb Leandro Mendoza, al Grec 2015) o Històries d'Istanbul. A contrapeu (Grec 2017), entre molts altres espectacles. A més, forma part de la companyia Rhum i Cia., amb la qual ha actuat en espectacles com Rhum (Grec 2014) i Rhumia (Grec 2016).

Una producció de Cia. Pepa Plana.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 10 anys.

Fitxa artística

Direcció: Joan Arqué Interpretació: Pepa Plana (Pallassa Augusta), Noël Olivé (Pallassa Blanca) Escenografia: Xavier Erra Assistent de direcció: Inés García Coreografia: Roger Julià Il·luminació: Yuri Plana Música: Lluís Cartes Música i veu a Tirallonga de monosíl·labs: Rosa Pou Fotografia: Aureli Sendra, Tony Lara

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris dijous 18/7 - 20:30 H divendres 19/7 - 20:30 H dissabte 20/7 - 20:30 H diumenge 21/7 - 19:00 H

Espai Escenari Joan Brossa

Duració65 min

LlenguaCatalà

Preus 20 €

Adreçat aEn companyia

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut