Barcelona cultura

Veus que no veus

Cia. Pepa Plana

Ateneu Popular 9 Barris 10/07 - 11/07

Què passa quan es munten els anomenats números de pallassos clàssics, no amb pallassos sinó amb pallasses? Una de les grans pallasses catalanes i els seus còmplices trastoquen amb la millor fortuna la tradició del circ.

La mateixa Pepa Plana és un dels millors exemples de l'aportació de les dones al món dels pallassos i pallasses teatrals. Avui són unes quantes les que es posen el nas vermell, però, algú s'ha atrevit a fer, només amb dones, els números més clàssics del repertori dels pallassos? Provem-ho, va pensar la Pepa Plana, que en aquest espectacle encarna el personatge de la Pallassa Augusta i troba en escena la complicitat de Noël Olivé fent de Pallassa Blanca. Heus aquí, doncs, dues heroïnes del  segle XXI intentant sobreviure a les situacions, clàssiques o no, que la seva condició de pallasses els ofereix. Es posen en mans del director Joan Arqué per subvertir aquells números clàssics i per reviure la tradició més pallassa en clau de dona, intercalant entre els números de sempre la història d'unes artistes que viuen en un món d'homes. Humor i poesia, doncs, en un espectacle on les protagonistes juguen, però també mosseguen.

Encapçala la proposta una actriu i pallassa que no és només un referent de l’escena catalana, sinó que té un prestigi internacional. Premi Nacional de Cultura de la Generalitat l'any 2014,  ha creat una desena espectacles, sis dels quals encara estan en repertori, també ha treballat amb el Cirque du Soleil, i ha compartit escenari amb figures com el desaparegut Joan Montanyès "Monti" i Joan Valentí "Nan". L'acompanya a l'escenari Noël Olivé una actriu de teatre, cinema i televisió que ha treballat amb directors com Calixto Bieito, Oriol Broggi o Magda Puyo, i, al cinema, amb noms com els de Cesc Gay, Isabel Coixet, Francesc Bellmunt i Rosa Vergés. Les dirigeix Joan Arqué, que combina la feina de pallasso amb la direcció. Ha dirigit o codirigit Pals (amb Leandro Mendoza, al Grec 2015) o Històries d'Istanbul. A contrapeu (Grec 2017), entre molts altres espectacles. A més, forma part de la companyia Rhum i Cia., amb la qual ha actuat en espectacles com Rhum (Grec 2014), Rhumia (Grec 2016) i Gran Reserva (Grec 2021)

Una producció de La Vaca Flaca.

Fitxa artística

Autoria: Pepa Plana, Noël Olivé, Joan Arqué Direcció: Joan Arqué Interpretació: Pepa Plana (Pallassa Augusta), Noël Olivé (Pallassa Blanca) Escenografia: Xavier Erra Assistent de direcció: Inés García Vestuari: Rosa Solé / Imma Ebjol Coreografia: Roger Julià Il·luminació: Yuri Plana Música: Lluís Cartes Música i veu a Tirallonga de monosíl·labs: Rosa Pou Fotografia: Aureli Sendra / Tony Lara

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Circ

Dates i horaris dissabte 10/7 - 20:00 H diumenge 11/7 - 20:00 H

Espai Ateneu Popular 9 Barris

Duració 70 min

Llengua Català i castellà

Preus 10 €

Altres

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades