Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Who Killed My Father

Édouard Louis / Ivo van Hove / Internationaal Theater Amsterdam

Teatre Lliure Montjuïc - Sala Fabià Puigserver 13/07 - 15/07

Espectacle cancel·lat
Vivències explicades en un monòleg en primera persona i una marcada crítica social són els elements centrals de la narrativa de l'autor francès Édouard Louis, que basa aquesta obra en la pròpia biografia. L'ha portat a escena un dels grans mestres del teatre europeu.

ATENCIÓ: Aquest espectacle ha estat cancel·lat per raons mèdiques que afecten la salut de l'actor protagonista.

El dijous, 13 de juliol, a les 20.00 h, al Teatre Lliure de Montjuïc, hi haurà una projecció gratuïta de l'espectacle enregistrat. en presència del director, Ivo van Hove, i de Jan Versweyveld (escenògraf i dissenyador de la il·luminació). Més informació 

"Em vaig fer escriptor perquè estava enfadat", ha explicat en diverses entrevistes el francès Édouard Louis. I resulta evident en llegir Qui a tué mon père ("Qui ha matat el meu pare"), una obra escrita en forma de carta irada que s'adreça al pare i que combina els universos personal i polític, en aplegar un seguit de records familiars i una furibunda crítica al sistema en el qual vivim. La biografia de l'escriptor és el material que utilitza en les seves obres. En aquest cas, el punt de partida hauria estat una visita al pare després d'una llarga temporada, durant la qual hauria trobat el seu progenitor absolutament irreconeixible, castigat per l'afició a l'alcohol, llargs anys de treball dur i els efectes d'un accident. Quin paper han tingut les decisions polítiques, com ara les retallades, en la decadència del pare i de tants altres? S'ho planteja l'autor en un text especialment dur i intens que ataca el capitalisme, retrata les desigualtats socials en la França del nostre temps, reviu escenes viscudes en el si d'una família obrera i deixa constància de l'homofòbia que ho amara tot. La intenció de l'autor és mostrar com la història política és també història personal i que les decisions del president d'un país poden ser tan íntimes com la relació que estableixen un pare i un fill. Del valor del text deixa constància el fet que, en pocs anys, l’han dut a escena directors tan influents com el mateix Ivo van Hove, Thomas Ostermeier o els creadors italians Daria Deflorian i Antonio Tagliarini.

Aquest muntatge és una nova incursió del director Ivo van Hove, al capdavant de la companyia Internationaal Theater Amsterdam —unió de Toneelgroep Amsterdam i Stadsschouwburg Amsterdam—, en el món de la literatura. Al Grec Festival de Barcelona l'hem vist portar a escena obres inspirades en novel·les com The Fountainhead (La deu), d'Ayn Rand, vista l'any 2014; De stille kracht (La força oculta), de Louis Couperus, de l'any 2016; o A little life (Tan poca vida), de Hanya Yanagihara, que es va veure a Barcelona l'any 2019.

Una coproducció de deSingel Antwerpen i els productors privats Bertil van Kaam, Jeroen van Ingen i Jaap Kooijman.

Fitxa artística

Direcció, adaptació i traducció: Ivo van Hove. Autoria: Édouard Louis. Interpretació: Hans Kesting. Escenografia, disseny de la il·luminació: Jan Versweyveld. Música: George Dhauw. Vestuari: An D'Huys.

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 13 al 15 de juliol, a les 20:30 h

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració 90 min

Llengua Espectacle en neerlandès amb sobretitulació en català

Preus 30 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades