Barcelona cultura

In Wonderland

Alícia Gorina

Teatre Lliure Montjuïc - Espai Lliure05/07 - 07/07

Grec Festival

Si voleu parlar de teatre i de família, pregunteu-li a aquesta jove directora. Després de bastir un muntatge teatral amb el seu pare, ara s'endinsa en el món de la psicologia i la psicoanàlisi per dialogar indirectament amb la seva mare.

A Watching Peeping Tom, Alícia Gorina compartia escenari amb el seu pare amb qui parlava de cinema i de teatre, del paper de l'espectador, de la mirada que projectem sobre les coses.... però també de família, comunitat i, especialment, de relacions paternofilials. I si ara parlem de la mare, de la maternitat i d'alguna cosa més? I és que, si abans Alícia Gorina arrossegava el seu pare a l'escenari amb l'excusa de parlar de cinema, ara pren com a referent la feina de la mare, una psicòloga sempre envoltada de companys de professió, psiquiatres, psicòlegs, psicoanalistes... Impossible estalviar-se una infantesa i adolescència sota el microscopi d'aquests professionals. La coautora i directora d'aquest muntatge juga amb l'aversió que li produïa sentir-se constantment analitzada i, ara, porta a l'escenari uns psicoanalistes als qui convida de manera voluntària a analitzar fragments i escenes del seu treball com a directora. A quines conclusions arribarà un o unes professionals dels fets que tenen lloc en la ment humana en aplicar els seus coneixements a un objecte artístic? Sí, el muntatge parla de psicoanàlisi, però també d’inconscient i de consciència, de pas del temps i de mort, de maternitat i d’infantesa, d’imaginació i de joc, de teatre i d’art i de mil crisis més, amb el protagonisme escènic d’un grup de psicoanalistes. S'asseuran al voltant d'una taula, però els paisatges mentals de país de meravelles que evoquin en les seves converses prendran, a la vegada, forma escènica. Un muntatge que potser té la creació de la mateixa autora com a font d'inspiració però que ens parla amb la mateixa claredat sobre l'univers i l’imaginari personal de cadascun dels espectadors.

Una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona i la cia. Indi Gest.

Fitxa artística

Idea original i direcció: Alícia Gorina Dramatúrgia: Albert Arribas Concepte escènic: Silvia Delagneau Intèrprets: Anna Alarcón, Juan Bellido, Elena Fieschi, Carme Garcia, Anna Romagosa Disseny de la il·luminació: Raimon Rius Disseny de so: Igor Pinto Producció executiva: Helena Font Alumnes en pràctiques: Rosario Bernaschina (alumna del màster universitari en Estudis Teatrals de la UAB), Oriol Corral (alumne en pràctiques d'escenografia de l'Institut del Teatre) Imatge: Raimon Rius Agraïments: Markos Goikolea, Teatre Lliure, TNC, Mercat de les Flors Agraïment especial: Pere Arquillué (veu en off)

 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre Escena híbrida

Dates i horaris divendres 5/7 - 21:00 H dissabte 6/7 - 21:00 H diumenge 7/7 - 21:00 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració85 min

LlenguaCatalà i castellà

Preus 22 €

Adreçat aPassions

Altres criteris Coproducció

Altres

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut