Barcelona cultura

XV Obrador d’Estiu: Lectures dramatitzades

Sala Beckett - Poblenou | 13/07 - 30/12

Grec en obert

Alguns muntatges que no es s'han pogut veure aquest estiu al Grec Festival de Barcelona s’acosten als espectadors i espectadores en forma de lectures dramatitzades, com també ho fa una mostra de nova autoria catalana protagonitzada per cinc autors i autores.

Els espectadors tenen la possibilitat d’imaginar la seva pròpia posada en escena en un seguit de lectures dramatitzades que formen part de l’Obrador d’estiu de la Sala Beckett. Alguns són muntatges que no han arribat a escena a causa de la crisi de la covid-19, però alguns altres són una mostra del talent de nous autors i autores, alguns dels quals ja han estrenat els seus muntatges.

Lectures del Grec

Els gossos
Nelson Valente
Sala Beckett, Sala de Dalt
Entrada gratuïta amb reserva prèvia.

El dia que fa 40 anys, la Laura coincideix amb un desconegut que li diu un secret a cau d’orella. Aquella simple frase que podria haver oblidat i a la qual podria no haver concedit cap valor desferma un bombardeig que, malgrat els esforços de la protagonista per mantenir la unió entre els éssers que s’estima, converteix en un camp de batalla la seva vida familiar.

Una producció de la Sala Trono amb la col·laboració del Grec Festival de Barcelona.

Autoria i direcció: Nelson Valente Traducció: Joan Negrié Interpretació: Mercè Arànega, Màrcia Cisteró, Joan Negrié, Albert Pérez

 

Història d’un senglar
Gabriel Calderón
Sala Beckett, Sala de Dalt

Entrada gratuïta amb reserva prèvia.

La història d’un actor que es disposa a interpretar el personatge de Ricard III en l’obra de William Shakespeare deixa pas a una reflexió sobre els mecanismes de poder en el món actual i sobre l’ambició dels éssers humans.

Una coproducció de Grec 2020 Festival de Barcelona i Temporada Alta 2020.

Autoria i direcció: Gabriel Calderón Interpretació: Joan Carreras

 

Pedro Páramo
Juan Rulfo. Adaptació de Pau Miró
Sala Beckett, Sala de Dalt

Entrada gratuïta amb reserva prèvia.

Una de les obres fonamentals de la narrativa sud-americana del segle XX, una història d’històries en què la tendresa i la violència es combinen per denunciar l’abús dels oprimits i la corrupció, arriba a l’escenari de la mà d’un dramaturg català.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i el Teatre Romea.

Autoria: Juan Rulfo Dramatúrgia: Pau Miró Direcció: Mario Gas Interpretació: Pablo Derqui, Vicky Peña

 

El combat del segle
Denise Duncan
Sala Beckett, Sala de Dalt

Entrada gratuïta amb reserva prèvia.

L’autora resident del 2020 a la Sala Beckett ens parla sobre el racisme, les conseqüències de l’èxit, l’amor, la vida i el destí a partir de la història d’un boxejador negre al Paral·lel del principi del segle XX.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona, Sala Beckett, Centre Dramàtic Nacional i Teatre Principal de Palma.

Autoria i direcció: Denise Duncan Traducció al català: Marc Rosich Interpretació: Queralt Albinyana, Armando Buika, Alex Brendemühl, Andrea Ros, Yolanda Sikara

 

Lectures de nova autoria catalana

Idoti Iranti
Eu Manzanares
Parc del Centre del Poblenou
Entrada gratuïta

En un món distòpic o en un futur proper, dos personatges, Idoti i Iranti, es troben en una convenció internacional de noves tecnologies, a tocar d’una macrodeixalleria. Tots dos faran descobriments sobre ells mateixos i sobre la realitat que els envolta.

Producció de la lectura: Sala Beckett

Autoria i direcció: Eu Manzanares Amb: Silvia Albert Sopale, Miquel Àngel Ripeu, Xavier Teixidó, Júlia Truyol

 

94 minuts
Sílvia Navarro
Parc del Centre del Poblenou
Entrada gratuïta

Una dramaturga vol escriure una obra sobre l’amor perfecte i, per als seus estudis, seleccionarà un subjecte com a parella i aplicarà els condicionants que, en altres casos, han determinat l’èxit de la relació. Es pot crear l’amor perfecte de manera artificial?

Producció de la lectura: Sala Beckett

Autoria i direcció: Sílvia Navarro Amb: Anna Carreño, Adrià Díaz

 

No ens tornarem a veure
Víctor Borràs
Parc del Centre del Poblenou
Entrada gratuïta

La Blanca i en Marc s’han conegut mitjançant una aplicació de cites. S’han intercanviat alguna foto i han quedat de veure’s a casa d’ella, un pis que és a punt de deixar per marxar a alguna altra banda i tornar a començar.

Producció de la lectura: Sala Beckett

Autoria i direcció: Víctor Borràs Amb: Ivan Benet, Cristina Genebat

 

Bisos blaus
Roc Esquius
Parc del Centre del Poblenou
Entrada gratuïta

En un món ple de gent aïllada, la solitud és un gran problema. Una empresa treballa per trobar una solució, però la fase de proves en la qual estan immersos no és gens senzilla ni convencional. Ho descobreixen els sis personatges protagonistes d’aquest text teatral.

Producció de la lectura: Sala Beckett

Autoria i direcció: Roc Esquius Amb: Cesc Casanovas, Àlex Farré

 

Qui estigui lliure
Xavi Buxeda
Parc del Centre del Poblenou
Entrada gratuïta

En Pol, l’Àlex i la Carla han passat la infantesa al mateix barri. Són inseparables fins al dia que un d’ells s’involucra en una baralla aliena. Ara, miren de reconciliar-se mentre reneguen de la violència que els envolta i de la seva pròpia identitat.

Producció de la lectura: Sala Beckett

Autoria i direcció: Xavi Buxeda Amb: Nil Cardoner, Pau Escobar, Paula Jornet

 

Més informació al web de la Sala Beckett

 

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Encara disponible

Espai Sala Beckett - Poblenou

Espectacles relacionats

Comparteix aquest contingut