Anar al contingut principal
Barcelona cultura

La Xirgu en família

La Xirgu en família

Formar part d'un ramat musical, assistir a una excavació arqueològica sorprenent, escoltar contes a cau d'orella, submergir-se en un món de boles de colors o assistir a un concert. Si no passeu per la Xirgu... us ho perdreu!

A més de ser escenari de l'espectacle de circ metafísic L'absolu que presenta Boris Gibé i la Cie Les Choses de Rien, la plaça de Margarida Xirgu esdevé enguany un dels epicentres per al públic familiar del Grec. Acull espectacles ideals per veure amb la canalla, però també inclou uns concerts per a públic gran i menut i uns tallers per aprendre i divertir-se a la vegada. I tot de manera gratuïta!

Veniu a la plaça de Margarida Xirgu i us trobareu amb una autèntica festa familiar cada setmana:

Primera setmana: del 28 de juny a l'1 de julio

La Greca, la fira gastronòmica organitzada per l'Associació Menja’t, que s’instal·larà a la plaça durant el festival, proposa als més petits de casa passar una bona estona fent servir la imaginació.

Del 28 de juny a l’1 de juliol, a partir de les 18.30 h
Taller: LA CITTÀ INFINITA

[per a tots els públics]

En aquesta performance lúdica que es desenvolupa en equip, la canalla aprendrà a reutilitzar un seguit de peces de fusta amb les quals imaginaran, tot cooperant, una ciutat nova i sostenible. Hi posem un parc o dos? De vosaltres i els vostres companys i companyes de joc depèn millorar l’ambient i la qualitat de vida a la ciutat.


Segona setmana: del 5 al 8 de juliol

Una instal·lació per als més petits, un espectacle de circ que ens convertirà en un ramat... Els Dimecres petits us porten un taller cada dimecres del festival... i algun dia extra. Hi trobareu des de boles gegants fins a cavalls que ballen.

Dimecres 5 de juliol, a partir de les 18.30 h
Taller: JARDÍ FRUFRÚ 
Personaje Personaje / Fernando Leija / Imaginart
Grups cada 30 minuts 
[a partir de 3 anys]

Et donem la benvinguda al jardí frufrú per al ball tort. En aquest indret màgic, tot és possible. Vols estendre el teu cos i amplificar-lo al màxim? Vols ser de qualsevol manera i ocupar l'espai com mai haguessis pensat? Aquest és el teu lloc! Un joc de dansa, particularitats i diferències.

Del 5 al 8 de juliol, a les 18.30 h
Activitat: PLAYSCAPE DELUXE: PAISATGE DE JOC 
Den Draad
[1 a 6 anys]

L'artista Cathy Bertel, fundadora del col·lectiu Den Draad (la corda), es va inspirar en les clàssiques boles de decoració nadalenca per tal de crear aquesta experiència, en la qual les boles han crescut i són més grans que els nens i nenes que s'asseuen a sobre. Els veureu circular entre unes estructures escultòriques fetes de pneumàtics, teixits elàstics... i ganxet!

Del 6 al 8 de juliol, a les 18.30 h
Espectacle: RAMAT SIMFÒNIC
Moon Ribas i Quim Girón
[per a tots els públics]

Ramat Simfònic invoca el sentit gregari i l'instint animal de l’ésser humà que inspira el moviment dels dos intèrprets principals.  Deixeu-vos portar, moveu-vos pel vostre instint, i si accepteu portar un dels altaveus, gràcies al vostre moviment el so pot desplaçar-se per l’espai i acabareu interpretant una composició sonora en moviment. Més informació


Tercera setmana: del 12 al 15 de juliol

Un taller molt musical i un especialista a fer ballar la canalla formen part de la programació dels Dimecres petits del Grec, però també un espectacle que repassa amb humor la cara fosca de la humanitat.

Dimecres 12 de juliol, a partir de les 18.30 h
Taller: ORKESTRÒNICA
Cia La Cresta
[per a tots els públics]

Materials recuperats són la matèria primera dels instruments musicals de creació pròpia que han inventat els membres d'aquesta companyia. Amb ells han creat una instal·lació interactiva que us permetrà experimentar amb la música i els sons i crear espais i atmosferes sonores.
Veniu i, sols o en parella, fareu un recorregut ple de sorpreses, un diàleg sonor en el qual una dotzena d'artefactes peculiars faran que passeu una molt bona estona.

Dimecres 12 de juliol, a partir de les 18.30 h
Taller: JARDÍ FRUFRÚ
Personaje Personaje / Fernando Leija / Imaginart
Grups cada 30 minuts
​[a partir de 3 anys]

Et donem la benvinguda al jardí frufrú per al ball torçat. En aquest indret màgic, tot és possible. Vols estendre el teu cos i amplificar-lo al màxim? Vols ser de qualsevol manera i ocupar l'espai com mai haguessis pensat? Aquest és el teu lloc! Un joc de dansa, particularitats i diferències.

Del 13 al 15 de juliol, a les 18.30 h
Espectacle: HOHIHU. L'HORRIBLE HISTÒRIA DE LA HUMANITAT
Farrés Brothers i Cia.
​[a partir de 7 anys]

Les excavacions deixaran al descobert bombes, espases, armes i altres artefactes hostils. A mesura que aprofundeixen en les capes de la història, anirem veient que la destrucció forma part inherent de la humanitat i que som una de les poques espècies del planeta que, en lloc de protegir-se, s’autoaniquila. És una realitat tan dura que no ens queda més remei que contemplar-la amb humor.  Més informació


Quarta setmana: del 19 al 22 de juliol

Pareu l'orella, perquè aquesta setmana, a més dels Dimecres petits i els tallers, s’han programat tres concerts extraordinaris organitzats en col·laboració amb el festival Petits Camaleons

Dimecres 19 de juliol, a partir de les 18.30 h
Taller: CONTES A 2 METRES
El petit & FLIC
[per a tots els públics]

En aquesta instal·lació narrada dedicada a la cultura oral trobareu una narradora que explica contes... a cau d'orella. Veniu sols, en parelles o en grup, repartiu-vos al voltant del cercle dibuixat al terra i no perdeu l'ocasió d'escoltar els relats fascinadors que té per a vosaltres.

Dimecres 19 de juliol, a partir de les 18.30 h
Taller: JARDÍ FRUFRÚ
Personaje Personaje / Fernando Leija / Imaginart
Grups cada 30 minuts
​[a partir de 3 anys]

Et donem la benvinguda al jardí frufrú per al ball torçat. En aquest indret màgic, tot és possible. Vols estendre el teu cos i amplificar-lo al màxim? Vols ser de qualsevol manera i ocupar l'espai com mai haguessis pensat? Aquest és el teu lloc! Un joc de dansa, particularitats i diferències.

Dijous 20 de juliol, a les 18.30 h
Concert: HEAVY PER XICS

[per a tots els públics]

I si pares, mares i fills repassen conjuntament la història del rock assistint plegats a un concert de heavy? És el que us proposen els Heavy per Xics, que en el seu concert repassaran grans himnes del heavy rock que, en les seves mans, acaben fusionats amb el cançoner català. Com sona Raimon a ritme d'Iron Maiden? La resposta, en un concert amb músics i actors que procedeixen del teatre i d'autèntiques bandes de rock! Més informació

Divendres 21 de juliol, a les 18.30 h
Concert: LALI BEGOOD

El jardí secret
[per a tots els públics]

Us parlem de la proposta més nova de Lali Begood i els còmplices que formen la seva banda. Elles i ells practiquen en love’n’roll. A què sona? Veniu i escolteu mentre us expliquen com és d'important equivocar-se, gestionar bé les emocions, apreciar la grandesa de l’amor o no caure en un excés de materialisme… Tot a ritme de músiques que van des del funky fins al reggae, des de l’ska fins al rock, del pop al dixieland i del folk a la música balcànica. Més informació

Dissabte 22 de juliol, a les 18.30 h
Concert: PEP LÓPEZ

Folkids
[per a tots els públics]

Un espectacle en el qual infants i públic familiar són convidats a gaudir de la música i a ballar mentre segueixen les directrius que se'ls adrecen des de l'escenari i escolten unes composicions de creació pròpia. Us sona la melodia? Aquí adapten temes populars i els converteixen en balls i danses per a vosaltres i els infants que us acompanyin. Més informació

Compra d'entrades